"Без будилник": ДРЪВкулки – с любов от шперплат

Вижте как закачливи животинки оживяват в бижута за пораснали деца
2

Снимка: Личен архив

В търсенето на нестандартен подарък можеш да попаднеш на невероятни неща. И понеже вярваме, че всеки опит за нещо различно, красиво, българско, трябва да се споделя, в "Без будилник" ще ви разкажем как се правят бижута от... шперплат.

Ако търсиш нещо свое, което да правиш с любов през свободното си време, рано или късно ще го откриеш или то ще те намери. За Стефана Радуилова любимото занимание идва с парче шперплат, което случайно попада в ръцете й.

От него тя прави няколко пръстена, които носи сама, приятели ги забелязват, харесват и я насърчават да продължи.

Лисицата, която с днешна дата е май най-харесваният модел, е сред първите й хрумвания. Рижавата животинка вече грее и в колие, има я и като брошка.

За пръстените с животни първоначално смята, че са за по-смели дами, но бързо стават любими, може би защото детското не ни е чуждо и когато пораснем. Всеки пръстен е направен от три части, които образуват форма в дълбочина.

Стефана прави и абстрактни модели от шперплат. Представляват цветови комбинации в различни форми и не е проблем да се носи само една или две според цвета на дрехите, които ще облечем.

Всичко се прави на ръка. Компютърният модел се изрязва с лазер, има лепене, рисуване... Казва, че за ден могат да се изработят няколко пръстена, като се мине през всичките етапи.

Стефана е завършила Художествена академия и е работила като графичен дизайнер и арт директор в една от най-големите рекламни агенции у нас. Хобито идва с майчинството, а децата подреждат приоритетите по друг начин и неусетно любимото занимание е на път да се превърне в професия.

Изглежда, че такова хоби изисква голямо търпение, но тя казва, че й е приятно и я успокоява. Така се раждат една по една нейните ДРЪВкулки. Името им също дошло лесно на бял свят, като игра на думи.

Пръстените и брошките са със своя кутийка, което е и красиво, и практично. "При пръстените е добре не само заради самия подарък – изненада, който получаваш, но и защото е комплект от три части и всяка има място", обяснява тя.

Брошките са с магнитно закопчаване. Като ефект изглежда така, че все едно животинчето е "минало" през дрехата. Едно от последните й творения са котките, които ще покаже на започващия утре арт фестивал в НДК.

Казва, че бижутата й са харесвани за някакъв повод или за закачка, но пък ние мислим, че това е хубав начин ежедневието ни да стане по-цветно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ох, хайде стига реклама на приятели и приятелки - в нета е пълно с такива дрънкулки - нищо ново под слънцето. Видях интернет магазна на жената в etsy - дървениите са по 27 USD и за миналата година е продала цели 5 броя.
1
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
България има много креативни хора, избрали да вадят хляба си с труд! Браво, че ги показвате!