Най-младата милиардерка: Богатството не е залог за успех!

Александра Андресен е едва 19-годишна, но вече има $1,2 млрд.
2 мар 2016 21:09,
52
Най-младата милиардерка: Богатството не е залог за успех!
Снимка: Instagram, Alexandra Andresen

На едва 19 години Александра Андресен стана най-младата милиардерка в списъка на списание "Forbes". Имуществото ѝ се оценява на $1,2 млрд.

Изданието нареди Александра и нейната 20-годишна сестра Катарина в списъка на най-богатите на Земята. Двете сестри от Норвегия са 1475-тите най-богати хора в света.

Александра става толкова богата след като през 2007 година нейният баща Йохан Андресен прехвърля на дъщерите си неговите дялове от най-голямата компания в Норвегия "Ferd Holdings", пише "Daily Mail".

Семейство Андресен натрупва богатството си от бизнес с тютюн. Прапрапрапрадядо ѝ е основал най-големият производител на тютюневи изделия в Норвегия. През 2005 година обаче компанията е продаедна за $500 млн. и парите са инвестирани в недвижимо имущество и хедж фондове.

Две години по-късно бащата на Александра дава 80% от дяловете си във Ferd Holdings на двете си дъщери. Те попадат в списъка, защото вече са над 17 и според норвежкото законодателство тяхното лично имущество е вече публично.

Но Александра не се е главозамаяла от нескромното си богатство. Тя е състезател по конен спорт и живее в Германия. Александра дори е печелила няколко отличия заедно с коня си Беламур. Споделя, че само семейното богатство не е залог за успех.

"Чувствам огромна отговорност. Донякъде мисля, че не съм заслужила това, макар че искам да помогна за развитието на Ferd и да направя компанията още по-добра. Да намеря начин да дам обратно, това е трудно", обяснява 19-годишната милиардерка.

Все пак тя не отрича, че семейното богатство ѝ е помогнало. Конните спортове изискват доста средства и тя е благодарна за шансът.  Александра обаче предпочита да се потруди и споделя, че ако са ѝ нужни нови обувки - иска да поработи за тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен19Тя друго работи ли, освен да се възхищава на някой, който й плаща? Те и ония наш'те от околовръстното се възхищават, като им дадат повечко за музикалното изпълнение. Предполагам, че я нареждаш поне наравно с тях?
15
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Друг плаща от нейните пари. Тя е без пари мъжете с които е са кавалери на които тя се възхищава, защото оценява когато си плащат сметките и не правят проблеми. Обича ги!Цени дълбоко жеста към нея не това, че са и платили сметката.
14
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И някой друг плаща. т.Тя е самия "гаврош" няма пари,
13
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До БгВярно е.Ти как го постигаш? Даваш им 1,2 милиарда и готово?А девойката с коня дали с нейното възпитание ще се реализира без милиардите?Кажи де?!
12
5
 
17
 
! Отговори
Бг преди 8 години
Ей това е трудното, не да спечелиш парите, а да възпиташ така децата си!
11
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Според някои филмчета това е напълно постижимо. Колкото джакпотът от тотото, например!Така навремето след "Робинята Изаура" сума жени се изживяваха като Изаура, мъже - като Алонсио и накрая всички се оказаха "на тръстиката"...Тези филмчета са за тази категория хора - по-простичките. Сега има турски със същата задачка.Преброяване на баламите. ... За да се определи отношението към народеца според интелектуалното му ниво. Евтино, нали?
10
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всяко богатство е плод на кражба. При високите технологии възможностите нарастват прогресивно. Пратете я да бере ягоди, после да обработва зеленчук за пазара докато станат за бране портокалите и ябълките. И да живее с парите от труда си. После може да поговорим за успеха, така, най общо.
9
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Представяте ли си какво щеше да работи и колко пари щеше да има, ако й се беше наложило да се самоиздържа?Та да не ми я хвалят, че е много велика...Щеше да люшка сополи ...
8
8
 
3
 
! Отговори
До БГ 1945 преди 8 години
Ама накрая капиталистите ви го боднаха много яко, нали? :)Сърби ли сега, а? Как е?
7
10
 
5
 
! Отговори
БГ 1945 преди 8 години
Не че нещо имам против - Народен Съд през 1945 година , осъдени на смърт Индустриалци и конфискация на Имоти и Бизнес в полза на Държавата за неплащане на Данъци .
6
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре, че е била мама инак.... :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D Но Жива и Здрава!
5
4
 
70
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това богатство е трупано 5-6 поколения подред а нашите милиардери успяха за 20 години ,така че България е мнооогооо по напред от тях във всяко отношение.Иначе красиво и на пръ поглед добро момиче
4
3
 
33
 
! Отговори
с дЕдо и тате преди 8 години
Май нещо не можах да разбера занимава се с конен спорт за да не скучае и между другото си признава ,че понеже е богата има възможност да го прави колко възвишено само.
3
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Имаш крава, пиеш мляко:-)
2
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
дрън дрън
1
31
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хубаво момиче!Хубаво е, че капитализмът дава шанс на младите хора.