Да си чатиш ли с бившия във Facebook?

Не е добра идея, показва проучване
1 май 2016 22:12, Екип на Tialoto.bg
27
Да си чатиш ли с бившия във Facebook?
Снимка: архив, Reuters

 Изкушението да надничаме в личния живот на бившия любовник е голямо, нали? Само да можехме да разберем дали със сигурност този човек сега е необвързан, че тя или той не е продължил/а напред, бихме били щастливи. Наистина ли?

Това, което бихме получили от една такава „жълта“ акция из профилите, би било ударна доза нещастие, пише womansday. Първо се връщаме към миналото и самите ние не успяваме да продължим напред, второ щастлива клюкарка няма...

Според данни на проучването „Singles in America“, което разглежда живота на повече от 5000 необвързани възрастни, за хората, които следят живота на бившите си през социалните мрежи, е със 75% по-вероятно да бъдат нещастни, спрямо тези, които не ги следят.
 
Да проверяваме профила му е пълна загуба на време. По-добре би било просто да прекратите „приятелството“ в мрежата и да оставите дигиталното воайорство настрана. Освободете се от този товар да се осведомявате за нещо, което вече е далеч от вас.
 
Как ли? Когато признаете пред себе си, че тази връзка е изчерпана и няма какво повече да се извлече от нея, сте направили първата стъпка.
 
Втората стъпка е да преживеете случващото се. Този процес е емоционален и сълзлив, дайте си време, за да го осмислите. После е лесно.
 
Вижте цялата статия в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още по темата: чатFacebookбивш приятел
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
0
 
! Отговори
Жена преди 7 години
17, Вдъхновители в калта не се допускат. Те за това са Вдъхновители. В ниските слоеве на съзнанието, където вирее разочарованието, срама, съжалението, че си срещал нехубави хора, само, за да откриеш кое е ценното в живота, не са места, където Душата допуска Красивото, Смелото, Сияещото! В калта, където има кофти спомени, се влиза смело, с насмешка и това занимание е нужно само, за да дадеш пример и покажеш, че такива нехубави хора съществуват! Наивен опит да предпазя някого. Може и да помогне.
16
2
 
0
 
! Отговори
Жена преди 7 години
18, какво общо има това как изглеждам с темата, за която пиша? Не съм толкова самовлюбена или самотна, че да си пиша сама със себе си. Знам, че има много такива хора, но за твое разочарование не съм от тях.
15
1
 
0
 
! Отговори
Жена преди 7 години
17, двете нямат нищо общо. Те са в две различни нива на съзнанието. Едното се използва за да може да се помогне на други наивници, да прогледнат. Това е целта да срещнеш нехубави хора в живота си и те трябва да бъдат използвани за тази цел. Просто благородна помощ в нета.Другото е за живия живот. Вдъхновителите са тези, които движат реалния ти живот. Там, никой виртуалник не може да влезе. Виртуалните резилници трябва и даже е задължително да бъдат споделяни. Ако щеш за едното чисто забавление.
14
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ЖенаДано не съм нахален, като Ви препоръчам в моментите, когато сте вдъхновена от хубав човек, да не си губите времето и силите със спомени за нехубави!...Ще е акт на уважение към вдъхновителя, мисля ;)
13
2
 
1
 
! Отговори
Жена преди 7 години
***= църрр-вул. Не мога да разбера какво й е лошото на думата, че е озвезденчена? Га-лош също не е лоша. Я да видим дали ще има звезди... *** ?
12
3
 
1
 
! Отговори
Жена преди 7 години
10, а за чепика...прав сте! Все се опитвам да ходя с ***, но не ми се получава и мисля наистина да си купя нови обувки. В червен цвят. Червени нямам. За заземяване и за любов.
11
4
 
2
 
! Отговори
Жена преди 7 години
13, и твойта някой я чатка от време на време, нали? А детето от теб ли е или от някой "чаткаджия"? О, извинявай, ти на твойта си и първият. Както на повечето жени хахаха.
10
1
 
2
 
! Отговори
м дааа преди 7 години
Чаткайте се от време на време , за здраве - друго си е някой друг да удуши питоня.
9
3
 
0
 
! Отговори
Жена преди 7 години
10, вдъхнових се! Като се вдъхновя от хубав човек и веднага се сещам за нехубавите.
8
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ЖенаПет поста по темата само за няколко минути? Яко стягане на чепика, май...Купете си нови обувки!;)
7
4
 
3
 
! Отговори
Жена преди 7 години
И некви такива тръгнали на мен да ми обясняват, какво е да си Жена? Хайде моля Ви се, страхливи мишчици,гризете си там гризинките и Господ да Ви пази!
6
3
 
3
 
! Отговори
Жена преди 7 години
Ама как ще се съглася аз Мъжът ми да си затрие профила във Фейсбук! То ще ме хване срам, ще си помисля, че съм т-ъпа, само като го гледам какво име си е изградил! Да му се възхити човек! Това е уважение, това е преклонение, това е обич! Да му се възхити Жената и да го остави да бъде свободен, ТОЙ! Един такъв ме събуди тази сутрин! Това е да си Мъж! Ще ходя аз да преследвам някакви бивши умрели страхливи миш.ки, че да видя какво са писали жените им или те, ама не мога разбера жена ли мъж ли...е..
5
3
 
4
 
! Отговори
Жена преди 7 години
Какво уважение можеш да имаш ти към един човек, който си затрива личния профил във фейсбук, защото се е оженил и трябва да има общ профил с фустата си? Какъв мъж си ти? Обичащ? Страхлив? Чехъл? ***. Много голям ***. Извинявам се. Уважение нямаше и преди това. Просто стана смешно и поредното доказателство за това какво нещо са плужеците и как се развиват в страхливия си животец. Да следиш? Кое да следиш? Постчета, в които не ти е ясно мъж или жена пише от профила? Това ли е мъжКо? ***!
4
2
 
6
 
! Отговори
Жена преди 7 години
И още един много показателен случай. Един пак такъв, никакъв, реши да се жени. Направиха си общ профил с жена си и си затриха собствените профили, които са имали до този момент. Разбира се не може да му пишеш на този, защото каквото и да му пишеш и жена му обичната ще го чете. Е, не си ли страхливец, не си ли чехъл, не си ли фуста жалка? Кой е казал, че като се ожениш ПРИЯТЕЛИТЕ ти са длъжни да харесват и съпругата ти? Имаме си доверие, дай да се скрием като мишки от света!
3
3
 
4
 
! Отговори
Жена преди 7 години
Истински случай.Преди години някакъв, не знам вече от позиция на времето какъв ми е бил, във фейсбук и ми пише: "искаш ли да си пишем? Имаш ли работа?". Седях две минути и се чудех за какво може да си пишеш с някой, който вече ти е абсолютно никакъв и понеже съм умно момиче написах: "Да. За какво искаш да си пишем?". Нищо не отговори. От тогава не видях нито дума от него. Явно и той е схванал, че комуникацията ни е напълно излишна.Да си чатиш с празни за теб хора е губене на време.
2
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Значи във facebook не е добре, а в tweeter?
1
3
 
3
 
! Отговори
До автора: преди 7 години
Значи, ИМА МНОГО ГОЛЯМА РАЗЛИКА МЕЖДУ ТОВА ДА СИ ЧАТИШ И ДА ГО ШПИОНИРАШ! Едното показва, че сте се разделили СЪВСЕМ ЦИВИЛИЗОВАНО, КАТО НОРМАЛНИ И ЗРЕЛИ ХОРА и сте си останали приятели, а другото, ЧЕ ВСЕ ОЩЕ НЕ СИ ГО ПРЕЖИВЯЛ и се опитваш да си го върнеш или поне да се напъхаш в леглото му!