Мечта: Създадоха немиришещи чорапи

Те са от ангорска вълна, перат се веднъж годишно
5 май 2016 15:52, Анисия Иванова
14
Мечта: Създадоха немиришещи чорапи
Снимка: Reuters, архив

Британският фермер Стив Уитли твърди, че създадените от него чорапи от най-фина ангорска вълна, не миришат, защото са напълно антибактериални, съобщи в. "Дейли мейл". Неприятната миризма се предизвиква именно от бактериите в потта.

Ангората от първото стригане на младите кози обаче освен много фина, е и свръхабсорбираща. Тя осигурява идеална изолация на краката от потта. Затова появата на бактерии е изключена.

Такива чорапи са подходящи за екстремни условия и могат да се използват продължително. Те могат да издържат без пране дори година.

Първоначално Стив Уитли е продавал чорапите от фина ангора заради високото им качество. За уникалните им антибактериални свойства научил от доволни клиенти.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: Великобританиячорапи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Британците откриха вълнените чорапи, ура. Скоро очакваме топлата вода, слънцето и т.н. Верно че могат да се носят повече от веднъж, но не съм подозирал, че британските мечти включват да не си сменяш чорапите цяла година.
10
0
 
36
 
! Отговори
Ангорковълнов преди 7 години
Тунинговах се с чорапи,потник,бермудки,всичките финни ангорки.Бактерийте изчезнаха,потта изчезна,станах като бебе.По някакъв странен начин това повлия и на мисленето ми.След като не ми трябва баня,реших да живея в пещера.След като миризмата няма значение, то и обществото е безмислено. И без това контактите ми са само чрез Интернет. а това реших да ползвам 4G в пещерата.Оказа се, че половите контакти чрез ангорски през...в са също така безчувствени и ги отказах.При липса,то ангорска ръкавица.
9
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Английски мечтиииии, мечти.
8
0
 
43
 
! Отговори
. преди 7 години
А като ги събуеш, стоят прави
7
0
 
41
 
! Отговори
смрад на талази преди 7 години
Чорапите ,добре,а краката нещо за тях?
6
0
 
54
 
! Отговори
boby преди 7 години
Па то я и сега си ги перем чорапите веднъж годишно, па немам никви проблеми с миризмата. Другите имат проблеми, я си я аресвам...
5
2
 
46
 
! Отговори
скункс преди 7 години
Режа си редовно ноктите, на ръцете и на краката. Къпя се сутрин преди работа и вечер след работа. Ползвам бельо и чорапи от естествени материи, които пера след всяко носене. Нося относително скъпи обувки от естествена кожа. И не мириша на пор-вдовец...
4
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като се вмиришат се сменят веднага, както и обувките!
3
0
 
38
 
! Отговори
dan преди 7 години
Ти обуй обувки които пропускат вода и ходи няколко часа в планината (или в града - извън улиците) в мокро време, пък да видим ... пак ще ти се умиришат краката с каквито и чорапи да си.
2
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** има ли? Направо чорапогашник им трябва на някои хора или гащиризон :) Познавам някои екземпляри дето наистина се нуждаят :)
1
3
 
59
 
! Отговори
Stu преди 7 години
Не знам чия мечта е да не си пере чорапите по-често от веднъж годишно...