Драми с красотата през лятото

Потене, тен, вижте какви проблеми носи топлото време
23 май 2016 20:32, Криси Табачка
3
Драми с красотата през лятото
Снимка: архив, Reuters

 Въпреки че лятото ни дава възможност да се радваме на дългите и слънчеви лъчи, има някои минуси, свързани с красотата, които просто не можем да подминем с лека ръка.

Част от тях са свързани със засилване на кожни проблеми или поява на нови такива. Лятото не подминава нито косата, нито прекомерното потене.

Разбира се, всеки един от тези проблеми с красотата има своето решение, което ние специално подбрахме за вас.
Представяме ви най-честите летни драми и как да ги предотвратим възможно най-бързо.
 
1. Слънчев тен
 
Заради прекомерното излагане на слънчеви лъчи, кожата потъмнява много по-лесно. Това пигментиране всъщност е защитен механизъм на тялото срещу вредните процеси, които се случват на клетъчно ниво. Резултатът често е изгаряне, зачервяване, дискомфорт и сърбеж. За да предотвратите това, задължително използвайте слънцезащитен крем, без значение дали сте се запътили към плажа. Носете светли дрехи, шапки и слънчеви очила. Ако вече е късно за тези мерки, успокойте кожата с алое вера или краставици.
 
2. Прекомерно потене
 
Високите температури карат тялото да се поти, за да намали температурата в организма и да хидратира кожата. Горният слой мъртви клетки често запушват порите по време на този процес и предизвикват възпаления, зачервявания и поява на пъпки. Смесете 2 супени лъжици доматен сок с няколко капки лимонов такъв. Нанасяйте върху лицето всеки ден, докато не засъхне и след това изплакнете обилно с вода. Това ще ви помогне да контролирате потенето на лицето и успоредно с това няма да изсуши кожата.
 
А другите летни драми, четете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мъка, мъкааааааа.......
2
0
 
9
 
! Отговори
До автора преди 7 години
Да ти имам проблемите! :-D:-D:-D
1
6
 
6
 
! Отговори
цар преди 7 години
Ох,да идва зимата,че ми писна вече жега!!