За майката и щастието, което ни дава

Може да е строга, стриктна, но ни прави спокойни
24 май 2016 23:00, Теодора Драгоева
1
За майката и щастието, което ни дава
Снимка: outnow.ch

Майката е доминираща фигура в живота на всяко дете, като ролята ѝ е неизмерима - това е ясно. Но много хора не си дават сметка, колко радост в техния свят внася именно майка им.

Без значение дали тя е строга, одухотворена, поетична, стриктна и т.н. натура, достатъчно е да е наоколо и животът ви ще тече по-спокойно и щастливо, дори без да го осъзнавате.
 
Ето и как точно ви влияе позитивно вашата майка, ако вярвате на науката: 
1. Тя ви успокоява.
 
Ако имате нужда да се отпуснете, достатъчно е да се обадите на майка си и да и споделите всичките си проблеми - тя бързо-бързо ще започне да ви успокоява. Според едно прочуване от 2010 година, само няколко минутен, телефонен разговор с нашите майки, може да намали нивото на нашата тревожност. Достатъчно е само да чуем гласа й, за да започне тялото ни да секретира окситоцин, който пък ни кара да се чувстваме добре.
2. Тя е оказала влияние върху вашето развитие.
 
Всеки човек би трябвало да благодари на своята майка за собствения си интелект. Много изследвания показват, че любящите майки, допринасят за по-голям хипокампус в областта на мозъка на детето си. Това пък е от решаващо значение за трупането на знания, за по-добрата памет и за лекотата със справянето със стреса на всеки един човек, пише  LiveScience.
 
3. Тя ви кара да се смеете.
 
Майките със сигурност умеят да разсмиват децата си, без значение каква е темата. Това е страхотно, защото именно смехът е основното оръжие срещу стреса. Проучванията показват, че смехът може да помогне за намаляване на кортизола в тялото (известен още като хормон на стреса) и дори може да помогне за предотвратяването на някои заболявания.
 
Вижте още в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: майка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари