Водка, улови "мъглата" на Сан Франциско – без майтап

Вкусът й може би наистина е опияняващ! Да видим!
25 май 2016 22:10,
12
Водка, улови "мъглата" на Сан Франциско – без майтап
Снимка: Facebook

Калифорнийската фирма "Хангар 1" пусна в продажба водка, в чиито състав влиза и мъгла от Сан Франциско, съобщава агенция ЮПИ.

Компанията инсталирала на различни места в града уловители на мъгла, след което използвала конденза в направата на лимитираната серия "Фог водка". Тя включва само 2 500 бутилки, като те ще се продават за 125 долара бройката. Приходите ще отидат в полза на програми за пестене на питейна вода в Калифорния, пише БТА.

Потребителите ще могат да почувстват и "вкусово" на какво ухае Сан Франциско, коментира агенцията. Уловителите на мъгла били разположени в районите на Сутро тауър, Бъркли хилс, Аутър сънсет и Ел Собранте. Получената вода се смесва с винен дестилат от екологични лозови насаждения от централното тихоокеанско крайбрежие.

Идеята на "Хангар 1" за използване на вода от мъгла за спиртното й производство дошла след големите засушавания в Калифорния. Шейсет процента от водката е съставена от вода, така че с подобен начин на производство може да се пести доста от нея, коментират от компанията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
.. преди 7 години
Монсанто ще закупи правата върху технологията и ще пусне на пазара "водката" ама като хербицид
7
1
 
3
 
! Отговори
ПОЗНАВАЧ преди 7 години
Предполагам, че следващият продукт ще е с изпарения от канализацията и ще носи звучното име "***". Подобен продукт беше измислен в "Черна котка, бял котарак"
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Доста водка е изпил изобретателя на мъглявата водка. Австралийците продават въздух в Китай. Каква ли още глупост ще роди човешката алчност?
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
сметни колко е омъглено "заглавието". един приятел пита, в москвабад кво ще уловят ако у фриско ловат мъгла.
4
0
 
4
 
! Отговори
д преди 7 години
Борянче, на колко, водка, си?
3
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
> Водка, улови "мъглата" на Сан Франциско без майтапТва заглавие кърти. Предлагам да се придържаш само към буквичките моме, без припинателни знаци. Матурите минаха скоро, ти беше ли там?
2
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Получената вода се смесва с винен дестилат от екологични лозови насаждения от централното тихоокеанско крайбрежие." -> Течен градски смог и екологичен винен дестилат?? Нещо ми убягва в комбинацията, ама карай, както се казва: "Cool!" :D
1
1
 
8
 
! Отговори
milo преди 7 години
Бля бля бля......