Михаела Филева се включва в "Забавното четене"

Съвременни писатели ще помагат на децата да четат с разбиране
26 май 2016 16:14, Александър Попов
2
Михаела Филева се включва в "Забавното четене"
Снимка: Монте Мюзик

Популярната поп певица Михаела Филева ще подкрепи националната кампания "Забавното четене", чиято кауза тази година е да стимулира четенето с разбиране сред децата на възраст между 6 и 14 години. Тя ще бъде специален гост на откриващото събитие на 29 май, от 14 часа в клуб "Перото".

Организатори на кампанията са детският портал Az-deteto.bg, национална телевизя Bulgaria ON AIR и Dnes.bg.

Любими съвременни български детски писатели традиционно ще подкрепят инициативата, която от години насърчава четенето сред децата във ваканциите и почивните дни. Към посланиците на "Забавното четене" тази година се присъединява авторът на "Приключенията на мотовете" Радостина Николова. Тя е носител на наградата "Бисерче вълшебно" за 2014 г. На старта на кампанията на 29 май писателката ще прочете "между редовете" любимо детско произведение.

В поредица от събития и инициативи познатите посланици на "Забавното четене" Юлия Спиридонова – Юлка, Марин Бодаков, Петя Кокудева, Весела Фламбурари, Маги Благоева, Иван Раденков ще помогнат на организаторите да убедят децата още по-лесно в ползата и удоволствието от четенето "между редовете", с анализ и оценка.

"Забавното четене" продължава добрата традиция с конкурса за най-четящо дете. На събитието той ще бъде представен от 11-годишната Неда, която е активен участник в кампанията от самото й създаване.

Проектът е съфинансиран от Столична програма "Култура" на Столичната община за 2016 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
6
 
! Отговори
LethianDream преди 7 години
Силна писателка, доста творби на Филева се изучават в училище :D
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ама тя можела и да чете? Не го вярвам!