Китайците, "избелили" чернокож, се извиниха

Производителите на прахта за пране: Не тълкувайте рекламата!
30 май 2016 09:30,
34
Китайците, "избелили" чернокож, се извиниха
Снимка: кадър, Youtube

Китайски производител на перилни препарати се извини за тв рекламата, която мнозина в Китай, а и по света определиха като расистка, предаде Ройтерс.

Още по темата

В рекламата чернокож мъж подсвирва на привлекателна китайка, която му маха да се приближи. После жената пъхва в устата на мъжа капсула с перилен препарат и го набутва в перална машина с главата напред. След като жената отваря капака, отвътре се появява азиатец със светла кожа.

"Изказваме най-искрени извинения и се надяваме, че интернет ползвателите и медиите няма да търсят различни тълкувания на съдържанието на рекламата", заяви компанията.

Публични обсъждания за расова дискриминация не са обичайни в Китай, където водеща позиция има етническото мнозинство хан, но живеят още десетки малцинствени групи, както и растящ брой чужденци, включително от африкански страни, посочва Ройтерс.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
3
 
! Отговори
Оху преди 7 години
Защо да се извиняват бе- нали чернокожият ще ги позлати за тая безценна услуга и ще им прати цяла Африка за клиентела!
27
0
 
3
 
! Отговори
Bond преди 7 години
Накой да сподели видео за тази реклама? Трябва да е уникална :)
26
0
 
3
 
! Отговори
орк преди 7 години
изкуствено насаждане на расова омраза и сепаратизъм има почва единствено в общества на полу-човеци, ***. Това е държавна политика в почти всички изостанали бананови републики. Необходимо е само алкохолизиране и наркотизиране на населението, съпроводено с обилни количества чалга, както и псевдо-образователна система, и прокуратура. Интелигентните хора не се поддават на манипулации с омраза.
25
1
 
8
 
! Отговори
Не дължим нищо преди 7 години
Не мога да разбера защо трябва да дължим извинение на (не става дори да напишаистинските им определения,ще бъда редактиран,но:)***,шведите,муслиманитеи тем подобни,че ги наричаме с истинските им имена!Ами те не са ли такива? И аконе ги наричаме така,ще станат ли други?Това е някакво фалшиво зачитане на "човешкиправа",сороска фарисейщина.Не е важно какъв си,а как и с какво допринасяш за човешкия прогрес.Другото е народна поговорка"преоблякъл се Илия,огледал се-пак в тия".
24
1
 
8
 
! Отговори
+ преди 7 години
Армията на Китай е колкото населението на САЩ...
23
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всъщност китайците са показали един забавен фокус, но някои имат мислене от преди няколко века и веднага запяха единственото, което знаят и могат - това било расизъм.
22
1
 
5
 
! Отговори
Какво е расизъм? преди 7 години
Другите определения за расизъм включват понятието раса, което се счита за неопределено и затова сега се отхвърлят. Примерно: Расизъм е доктрина и идеология, твърдяща, че човешките раси са неравноценни. Поради това, принадлежността на някой човек към някой антропологичен тип се счита важно за определяне на неговото обществено положение.*Даже и по това определение, нищо расистко няма в клипа?
21
1
 
8
 
! Отговори
Какво е расизъм? преди 7 години
Расизъм едно от определенията:Расизмът според ООН, е расова дискриминация спрямо личности, обществени групи, части от населението или групи хора, политика на преследване, унижаване, опозоряване, насилие, подстрекаване към вражда и омраза, разпространяване на опорочаващи сведения и нанасяне на вреди според цвета на кожата, етническата, религиозната или националната принадлежност.Е, какво в клипа е расизъм според определението на ООН?
20
7
 
9
 
! Отговори
Минко 47г. ерген преди 7 години
Китайката я е страх от големата черна паламарка и затова. Права е жената, тя си иска малката, но удобна китайска пишчица 5-6 санта, тайни литъл кок.
19
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ето едно правилно решение. Грешката си е грешка важното е да се поправи. И забележете извинили са се на най високо ниво. Ето това е политически морал.Всички грешим и трябва да се учим от грешките си и да имаме доблестта да ги признаем и поправим.
18
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А ***, дето се е снимал в рекламата явно не мисли, че е расистка.
17
4
 
17
 
! Отговори
777 преди 7 години
НА РЕКЛАМАТА ВЪОБЩЕ НЕ СТАВА ВЪПРОС ЗА ИЗБЕЛВАНЕ НА ТОЗИ НЕГРОИДЕН МЪЖ, А ЗА ПОДМЯНА НА НЕГРОИДЕН С ТАКЪВ ОТ КИТАЙСКА РАСА, ЗАЩОТО ЖЕНАТА Е НАЦИОНАЛИСТКА И СИ ХАРЕСВА КИТАЙСКИ МЪЖЕ
16
0
 
28
 
! Отговори
777 преди 7 години
А *** КРАВИ НА МИЛКА НЕ СА ЛИ ДИСКРИМИНАЦИЯ?
15
1
 
20
 
! Отговори
Езиковъд преди 7 години
Думата "прах" в българския език е от мъжки род, когато означава перилен препарат. Така че в заглавието правилната членувана форма е "прахът" а не "прахта". Погледнете си речника за справка - "прахта" в женски род може да съществува, но само в смисъла на онова нещо, което замърсява улиците и въздуха.
14
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Китайците ме кефят...ИЧ НЕ ИМ ПУКА
13
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
кому са нужни бели въг.лища
12
1
 
7
 
! Отговори
Перач III разряд преди 7 години
До oppsБрикет не се избелва...Факт!-------------Това е прахТа уа, не белина. С белина всичко се избелва.
11
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А италианците, които "изчерниха" бял, извиниха ли се ? Или щом става въпрос за бели, значи няма расизъм ?
10
1
 
12
 
! Отговори
Стамат преди 7 години
Тоя ще да е афрокитаец...
9
1
 
14
 
! Отговори
Грамар БДСМ преди 7 години
Когато става въпрос за дребни частици във въздуха, които се натрупват по улиците или по предметите вкъщи, може да се употребява и в женски, и в мъжки род. В останалите значения съществителното име е от мъжки род, като в случая препарат за пране.