Мизерия, а в мизерията – кино салон!

Делхи си има кино под мост с таван от парцали от... крематориум
30 май 2016 18:38,
12

 Снимка: Reuters

140-годишен мост в Делхи се е превърнал в самоделен кино салон, в който бедни работници и мигранти могат да избягат от всекидневието и да се потопят в лъскавия и романтичен свят на Боливуд.

Подът на киното е от ръждясало желязо, по тавана му има стари парцали, купени евтино от близкия крематориум. Те служат и за пердета, и за постелки. Самото кино прожектира по 4 филма дневно.

Собствениците на киното са изтеглили всичките си спестявания, за да купят стар телевизор и DVD. Една прожекция струва 10 рупии, или около 12 евроцента - това е една стотна от билета на нормалните кина в Делхи.

Мохамед Нур Ислам, търговец на непотребни вещи, е един от най-редовните посетители на киното под моста. Казва, че то ги държи далеч от пороци като наркотиците и хазарта.

"Филмите са много добри. Много мъже тръгнаха по пътя на хазарта, дрогата и алкохола", коментира той. "Доста от нас идваме тук да гледаме филми, ние сме също пристрастени, но към филмите", допълва Ислам.

Тъмният и прохладен салон дава облекчение и отмора на работниците по улиците. В най-топлите дни живакът удря и 47 градуса по Целзий.

"Когато дойдем, за да гледаме филми, забравяме за проблемите си", обяснява Кумар, който през деня дърпа рикша с двете си ръце.

Когато стане тъмно, залата се превръща в нощен подслон на бездомните.

Ишфак, един от собствениците на киното, има малка сергия за храни наблизо. "Мястото е широко и отворено, подухва приятно, защото е над река, все едно има климатик", хвали се той.

Дневно прожекциите се гледат от около 100 души, които гледат филми или просто спят. Ишфак обаче се притеснява, че рано или късно краят на киното ще дойде, тъй като е нелегално.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
4
 
! Отговори
Петър преди 7 години
До BerlinЗа академик Наджаков и копирната машина, за академик Балевски, професор Димов за леене с противоналягане, за професор Велко Заячки и някои елементарни частици, за, проф.д-р Иван Митев - "тон на Митев". откривателя на 6-тия сърдечен тон, за доц. Милков и нетъкания текстил и доста други явно не си чувал , за да говориш така неподготвен.Всеки народ има принос в световната наука и култура, моля не омаловажавай приноса на достойните българи.
6
0
 
5
 
! Отговори
БАТ САЛИ преди 7 години
Ми то като у факултето бе, да зема да ида да им пусна малко ток на тия, нали сме рода.
5
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Къде е това място в България, че не можах да го позная ?
4
2
 
9
 
! Отговори
Професор преди 7 години
Сигурно ухае приятно в тоя "киносалон".
3
8
 
4
 
! Отговори
Berlin преди 7 години
Ами какво очаквате от гражданите на Индия?-----Ами Индия има космическа програма, докато бай Гaньо не може дори един чушкопек да сглоби като хората. А за Jagadish Chandra Bose чувал ли си? Гениален индийски физик, който открива полупроводниковите свойства на някои кристали и ги въвежда в практическа употреба. Ако не беше той, сега нямаше да имаш компютър, от който обиждаш индийците. A гениалният математик Srinivasa Ramanujan Aiyangar? Какво е дала България на света? Едно голямо нищо.
2
3
 
5
 
! Отговори
Хейтър Тролев преди 7 години
Наскоро четох една статия ,за едно преживяното от един европеец в едно от известните кина в Делхи , имаше и много снимки --- имат опашка за мъже и друга за жени , полицай да ги вкарва в пътя , салонът голям ,кичозен - смесица от виенската опера и планета пайнер , филмите са от по +3 часа ....също така ако потърсите в тубата funny indian accion movie ще се разбиете от смях --това Чък Норис и Рамбо срещу тях да бягат -няма да ги стигнат
1
0
 
6
 
! Отговори
БХК преди 7 години
Тези роми явно не са интегрирани. Необходима е декада на ромското включване и в Индия. И като пиша "ром" програмата ми го подчертава като грешка:).