Плитките и грижата за тях

Няколко ценни съвета за красива коса
23 юли 2016 18:21, Криси Табачка
2
Плитките и грижата за тях
Снимка: Instagram

Без значение дали сте с естествената си коса или я подлагате на обработка и изкуствени добавки, със сигурност е добре да се грижите правилно за нея.

Тази година ситните плитки и добавената изкуствена коса към тях са изключително модерни. Точно този тип прически са начинът да намалим вредата от топлинната обработка и да защитим косъма от неблагоприятните атмосферни условия.

За да бъдете красиви обаче, трябва да положите определени усилия. Ето как да се грижите за своите плитки максимално добре с цел дълготрайност.

1. Започнете с предварителна обработка на косата

Дори и преди да отидете да ви сплетат косата на тънки и многобройни плитки, се изисква да положите малко грижи за естествената ви коса. Измийте с шампоан и балсам и използвайте терапии специално пригодени за дълбоко хидратиране. По този начин ще задържите влагата в косата и ще създадете красива основа за прическата.

2. Не търкайте плитките, когато ги миете

Най-доброто нещо, което можете да направите, е да миете косата си с шампоан, който да премахне натрупаната мръсотия в косата. Мийте от скалпа към краищата като движението трябва да бъде по вертикала. Това ще помогне да предотвратите стърчащите косъмчета в плитките по цялата им дължина.

3. Изсушете ги добре преди да стилизирате

Влажните плитки могат да доведат до наистина неприятни проблеми със скалпа като пърхот и дори гъбична инфекция. Най-добре е да използвате сешоар поне за 30 минути като местите въздушната струя постоянно. Можете да оставите плитките да изсъхнат и сами, но не стилизирайте преди да са напълно сухи.

Вижте още в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: косаплиткидобавки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
и за кво ти е това преди 7 години
то е за хора, които не искат дас е къпят или нямат баня
1
0
 
0
 
! Отговори
Симо преди 7 години
Дред локс се нарича тази прическа много популярна сред черните и мулатите в Джамейка и целият Карибски регион както и с Сащ, Южна и Централна Америка ама кво ли знаете в Бг ...