Арабските принцеси – богати и независими

Дръзки и женствени те са пример на арабките
Обновена: 27 юли 2016 15:07 | 27 юли 2016 15:07, Александър Попов
30

Дина Абдулазиз ал-Сауд. Снимка: Getty Images

Всички сме се възхищавали на стила, красотата и обаянието на кралски особи като Грейс Кели, Лейди Даяна, или Кейт Мидълтън. Но арабските принцеси не отстъпват по нищо, а мистиката и несметните богатсва около тях ги прави още по-екзотични и вълнуващи.

Те са блян и пример за жените от Ориента, посланиците на източната култура и традиции в западната цивилизация.

Арабската жена, не само принцеса, може да бъде свободна, но ако поиска. Противостоящите на конвенцията арабки, са повече отколкото обикновено смята западният човек. Да, със сигурност арабската култура е болна от нелечими табута, но арабската жена все повече има смелостта да бъде еманципирана и красива. Списание Story събра в новия си брой най-открояващите се принцеси, приказно богати, приказно красиви и жени с кауза.

Дина Абдулазиз ал-Сауд

Брюнетката Дина Абдулазиз ал-Сауд, принцесата на Саудитска Арабия, е сочена като принцеса номер едно на XXI век. Тоалетите и обувките са от най-известните световни марки, а връзката й с модата се затвърждава и от новата й титла - главен редактор на Vogue Arabia. В интервю за  Financial Times Дина заявява, че времето за Vogue вече е настъпило, но не лесно и никак не бързо за онези 250 млн. души в арабския свят.

Наричат Дина Абдулазиз ал-Сауд "арабската принцеса, която се опълчи на ислямизма". Прави го, като показва красотата си без свян и срам. Тя вече е символът на свободата - дръзка и женствена. Тя е категорична, че ще продължи да показва на арабските жени как трябва да се живее, а не как им се налага да живеят.

Революционното поведение на принцесата е възпитано от дългите години, в които тя живее със съпруга си принц Абдулазиз бин Наср бин Абдулазиз ал Сауд в Ню Йорк. Връщат се в Риад през 2004 г.

Амира ал-Тауил

Казват, че тя е най-красивата арабска принцеса, и освен това не е съвсем принцеса, или поне не като Рания и Дина Абдулазиз ал-Сауд. Амира има повече свобода, от която и да арабска принцеса, но пък мъжът й, вече бивш, се оказва по-интересен. Омъжва се за арабския Уорън Бъфет, както списание "Тайм" нарича принц Ал-Уалид бин Талал, който носи тази титла, защото е внук на някогашния крал Абдуалзис и затова се причислява към кралското семейство. Състоянието му се оценява на 27,5 милиарда долара. Мнозина го определят като най-богатия човек в Близкия изток, а BusinessWeek твърди, че Ал-Уалид бин Талал може да стане най-влиятелният бизнесмен в света.

Гордее се с 280-футовата си яхта, на която са заснети епизоди за един от филмите за Джеймс Бонд. По негова поръчка през 2012 г. е направена ексклузивна версия на самолета Airbus 380 оценен на 485 милиона долара, наречен "Летящият дворец". В триетажния въздушен лайнер има конферентни и банкетни зали, петстайни кралски апартаменти, стая за молитви, оборудвана с виртуални молитвени килимчета, автоматично ориентирани по посока на Мека, а също и специален асансьор за приземния етаж, където се намира гараж за Ролс Ройс.

Двамата са били и на посещение в България по време на мандата на президента Георги Първанов.

Лала Салма Бенани

Тази червенокоса дама не носи пленителния чар на арабските принцеси, но е любима на западния свят, заради интелигентността си и европейското излъчване. Салма, която е инженер по информационни технологии, се омъжва за мароканския крал Мохамед VI през 202 година.

В деня на тяхната сватба в двореца в Рабат се женят 200 марокански двойки. Двойката е любима на поданиците си, жените смятат, че след като Лала Салма е "от народа" ще може да защитава по-добре правата им, и тя го прави. Грижи се за сираците и болните деца.

В "Story" можете да открите още историите на Шейха Моза бин Насер ал Миснед, Рания, Муна Аюб, Суха Арафат, Емине Ердоган и Маха бинт Мохамед бин Ахмад ал-Судаири.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще са принцеси докато не ги убият с камъни или не им резнат зелките на площада. Знаеме ги тия *** саудитците.
21
1
 
2
 
! Отговори
11 преди 7 години
абе на тия чаршафи задния кюнец как е?
20
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не всички араби са муслимани,защото и те не познават Религията си.Повечето са "наследили"Исляма,за това не го познават.Живота им е по традиция,те живеят с бедуински манталитет,а не с Ислямски.
19
1
 
5
 
! Отговори
Саудитска принцеса преди 7 години
Специално за саудитските принцеси има клипове в мрежата - момичетата разказват, че баща им не дава да работят и да излизат, държи ги затворени принудително и им дава опиати да не знаят много-много. Жена му е избягала от саудитския крал чак в Лондон. Вижте, ако не вярвате, има си и превод
18
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Във Исляма жената се има като "принцеса"защото съпруга и трябва да я задоволи материално,но ако тя иска да работи,то нейните приходи тя може да ги харчи само и единствено за което тя пожелае.Гугъл не е представителна извадка,която да отразява обективната истина.Може и има хора с краини виждания,но те не са плод на Исляма,а на грешното му разбиране.
17
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А, модерни са! Толкова, че опитаха да убият момиче, защото...искала да ходи на училище!
16
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кого баламосват? Снимала ги е жена фотограф (че ако е мъж ще го убият), качили снимките в мрежата и вече сме модерни. Да, бе! Да не говорим, че някои са със забрадки. Та сега им повЕрвах, че така ходят всеки ден и на публични места.
15
1
 
15
 
! Отговори
Anti Islamist преди 7 години
Доколко може да бъде дръзка една жена в ИСЛЯМА може да видим от Гугъл с момичето с отрязаният нос ,което спечели награда на Нешънъл Джеографик на което американски хирурзи присадиха реконструираха чисто ново носле. Жената в Исляма се третира по зле и от улично псе.Не ни давайте принцеси ами дайте милионите мюсюлмански деца изнасилени от бащите си хилядите пребити с камъни жени невинни за това ,че са погледнали мъж и милионите осакатени от тази умопобъркана религия
14
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С толкова много пари и аз ще съм принцеса. Но от къде са парите, от петрола, още малко и като свърши петрола, какво става. Къде е инвестицията в други новаторски неща, който един ден ще носят пари. С пари и "мая" е лесно, няма как да стане чистачка, бачкатор...ще стане каквото пожелае. И аз ще разхождам скъпи тоалети и маркови обувки със стил и финес.
13
0
 
6
 
! Отговори
Дабе преди 7 години
Богати и независими, докато не кривнат настрани и ги линчуват с камани.
12
1
 
2
 
! Отговори
Мюмюн от АТАКА преди 7 години
и това са все държаки където не е стъпвал руски крак ... иначе да погледамен какво е след тях: Авганистан, Ирак, Иран, Сирия, Ливан, Палестина и др. люлки на демокрацията и човешките права!
11
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да принцеси са,имат всичко за което може да се мечтае и всичко,което може да се купи с пари,но най-важното имат ИСЛЯМА и не се срамуват да го покажат.
10
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ясно ама арабските принцеси се женят за арабски принцове слагат фереджето и гейм овър със светският живот.В ОАЕ има странни гледки на ламборджини авентадор кабрио с две нинджи от женски пол вътре и каквото да правят всичко гравитира около ислямът,килимчета за молене мини джамии с минарета имами,религиозни водачи издаващи фетви и смъртни присъди и така.Ето статията- "в луксозният триетажен еърбъс има заседателна зала,фонтан,5 апартамнта и джамия.И приспособления за ислямска молитва за 200 човека.
9
1
 
12
 
! Отговори
.!. преди 7 години
Абре кви са тия арабски принцеси бре? Де са им *** и нинджа облеклото!!!??? Няма да ме лъжете ей или тия "арабски принцеси" похапват яко от свинския салам или не са никви арабски принцеси! Понеже според коранът май май за да видиш лицето на една арабска принцеса требе или да си клъцнат отдоле или да си женен за нея! Аааа!!!!
8
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Каква свобода в СА, хайде тая супер свободната да се качи на един автомобил и да го покара малко из улиците и да я видим. Това е една *** статия с цел да ни рекламира, че исляма е супер религия. Интересно мие защо тия всичките имигранти, защо не бягат към свободата на Саудитска Арабия.
7
2
 
43
 
! Отговори
klm преди 7 години
"Арабските принцеси богати и независими"Вярно са независими! Нищо не зависи от тях.
6
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А АНГЛИЙСКИТЕ - БЕДНИ И ЗАВИСИМИ
5
4
 
42
 
! Отговори
SpaceX преди 7 години
Да гледат това нинджите от Пазарджик и да хвърлят бурките
4
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Леко да не задавиш.
3
5
 
13
 
! Отговори
Суека преди 7 години
Тази първата става нека ме вземе за мъж и да се свършва ще си купиме остров и няма да я занимавам да се забулва като коледно дърво а да си живее по европейски :D !