Малки работещи трикове за всяка домакиня

Ако циповете на дрехите ви не се отварят лесно, натъркайте ги със сапун
2
Малки работещи трикове за всяка домакиня
Снимка: outnow.ch

Всяка домакиня има своите малки трикове, които често я спасяват в битови ситуации. Споделяме няколко полезни съвета, които да превърнете във ваши трикове.

Ако на дървената ви маса се е образувало кръгче от чашата с напитка, лесно може да го премахнете, като го потъркате с памучна кърпа, върху която предварително сте капнали малко растително масло.

Обувките от набук и велур се поддържат по-трудно и със специални спрейове, гъбички. Ако в дадения момент не разполагате със специална гъба, може да премахнете несъвършенствата с помощта на обикновена гумичка за триене.Разбира се бъдете внимателни и не натискайте.

Понякога на вълнените палта или тези, които са от вискоза се образуват малки топченца. Ако не разполагате със специална машинка за тяхното почистване, може да ги премахнете с помощта на пемза.

Кожените чанти в тъмни цветове ще станат отново лъскави, ако ги забършете с памучен тампон, върху който предварително сте капнали лимонов сок.

Кожените якета, поли, аксесоари и панталони, могат да възвърнат своя свеж вид, ако ги избършете с памучен парцал и малко глицерин.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
3
 
! Отговори
еделвайс преди 7 години
Аз го правя със свещ. (обикновенно на ботуши)