Жените в стрес от самотата, имат повече нужда от приятели

Това установиха канадски учени след експеримент с мишки
12 окт 2016 22:00, Красимир Ангелов
5
Жените в стрес от самотата, имат повече нужда от приятели
Снимка: Reuters

Жените са по-стресирани от мъжете, когато останат сами, съобщава британския "Дейли мейл", като се позовава на изследване на учени от Университета в Калгари.

Последните са изследвали нивата на стрес при мъжките и женските мишки, като за целта използваха млади животинчета, живеещи в еднополови групи от раждането си. След отделянето им от групите за 16 до 18 часа, авторите на изследването проследиха ефекта върху мозъчните клетки, които отговарят за хормоните на стреса.

"Изолирането на женските мишки от групата им доведе до произвеждането на значително количество на кортикостерон, който се явява в организма в стресови ситуации", каза Лаура Сенст, ръководител на проучването. И добавя:

"При мъжките мишки такава реакция не беше проследена".

Резултатите от изследването сочат, че социалните връзки са по-важни за жените, отколкото за мъжете, и че младите момичета са по-чувствителни към социалната изолация от момчетата.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И мъжете като ги накарат на кафе страх да неги ухапем еи така си загубих подир една да им угаждам и тя предпопете друг като я гледам ощее сама тои женен *** за другс съдба
2
5
 
2
 
! Отговори
... преди 7 години
Az ne jelaia priateli.obojavam liuvim chovek.
1
2
 
13
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Признавам си тези учени ми скриха шайбата никога не съм се досещал да сравнявам жените с мишки по-скоро със змии ,ама хвала на такива учени заради тЕх светО върви напред .