Нора Караиванова е DIVA

Специално интервю с певицата за Az-jenata.bg
Обновена: 20 окт 2016 10:53 | 20 окт 2016 10:30, Илияна Николова
2
Нора Караиванова е DIVA
Снимка: личен архив

Нора Караиванова е един от обещаващите таланти на музикалната сцена в България. Популярност добива с участието си във формата "Music Idol". От дете се занимава с музика и това е голямата ѝ страст. Съвсем наскоро излезе и новото общо видео на Нора с колежката ѝ и приятелка Маги Джанаварова – "DIVA". Новото парче е по музика и текст на Нора Караиванова, за която "DIVA" е първи проект като самопродуциращ се артист. 

Ето какво разказа Нора Караиванова специално за читателите на Az-jenata.bg:
 
Какво е да си DIVA и защо избрахте това име за новото си общо парче с Маги Джанаварова?
 
DIVA всъщност съм го използвала в няколко смисъла. От една страна DIVA като емоционално и душевно състояние, а от друга като сценично поведение или артистичен статус. Така че всеки може да си избере как да възприема смисъла. Въпреки, че бих казала и за двете ни, че имаме по малко от всяко определение – диви по душа и диви на сцената (усмихва се).
 
С Маги сте едновременно приятелки и конкурентки. На какво те научи приятелството и съвместната работа с нея?
 
Тя е човек, на когото винаги мога да разчитам и като приятел, и като професионалист. Дори бих казала, че доста от идеите и реализирането по проекта беше инициирано от самата нея. Тя ми е най-добрият приятел и често с нея си споделям много откровени мисли и тайни. Тя е човек, на когото имам пълно доверие и винаги мога да разчитам във всякакви ситуации. Освен това е професионалист, който добре знае какво иска и това прави работата с нея много лесна. Както сме казвали и преди, конкуренцията, която съществува между нас, не ни пречи, а напротив – кара ни да се развиваме и да вървим напред професионално. Аз често се допитвам до Маги за съвети и знам, че тя никога няма да ме подведе.

Какво те вдъхновява?
 
Черпя вдъхновението си от всяко място и ситуация, в която попадам. Тъй като често се случва, като творец може бързо да изчерпиш идеите си от личния опит, аз ги търся на друго място. Например, някой ми е споделил личната си история и тя ми е въздействала по някакъв начин... или от ситуация, в която съм попаднала в своето ежедневие. Също и красивата музика ме вдъхновява да творя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А амулетът от тръбички за какво и е? Нещо като трофейни скалпове? Нямаше нужса от това афиширане и демонстративност. То си и личи че свири добре.
1
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бих я вдъхновил с животворния ми сап...