Формулата за здраво сърце – редовен секс и суров чесън!

Може да заложите и на добър сън, съветва кардиолог
25 окт 2016 22:52,
19
Формулата за здраво сърце – редовен секс и суров чесън!
Снимка: Reuters, архив

Отказът от цигарите не е единствената промяна в начина на живот, която може да окаже благоприятен ефект за здравето на сърцето. Сред препоръките на перспективен кардиолог, цитиран от в. "Дейли експрес", са редовният секс и всекидневната консумация на чесън.

В новата си книга "Сърце: Същинската история на най-важния орган в нашето тяло", германският кардиолог Йоханес Хинрих фон Борщел дава насоки за добро сърдечно здраве и отбелязва, че никога не е късно човек да пристъпи към позитивни промени. Препоръките му са базирани върху скорошни проучвания върху здравето на сърцето, както и върху случаи от собствената му практика.

На първо място специалистът препоръчва редовен секс като една от най-ползотворните "тренировки" за сърцето. "Сексът не само е отлична кардио тренировка, но преди и по време на половия акт се отделят хормони със защитен ефект за сърдечносъдовата система", отбелязва Фон Борщел.

Експертът допълва, че особено благоприятен е сексът с любим човек, тъй като привързаността между партньорите води до отделянето на повишени нива на хормона окситоцин.

Следващата препоръка на експерта е хората да консумират всекидневно суров чесън. Чесънът, както и плодовете и зеленчуците, съдържат вторични фитохимикали, които осигуряват защитен ефект за сърцето.

Сънят също е ключов фактор за доброто здраве на сърдечния мускул. Скорошно проучване на специалисти от университета на Уоруик установи, че за хората, които спят по-малко от шест часа през нощта или страдат от нарушения на съня, рисковете от сърдечносъдово заболяване и инсулт са съответно с 48 процента и 15 процента по-високи, отколкото за индивидите, набавящи си адекватно количество сън.

Твърде дългото спане също не е препоръчително. За повечето възрастни е най-добре да спят седем часа през нощта, отбелязва експертът.

Фон Борщел препоръчва също за добро здраве на сърцето хората да се придържат към средиземноморската диета и да ограничават количеството на приеманата захар.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
6
 
! Отговори
Дърт Крейзър преди 7 години
Дали е чесън или рошав не е от значение - важното е да е твърд.
8
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е щото плющим вампири
7
1
 
4
 
! Отговори
|V|art!n преди 7 години
На *** му дай само да ръси простотии, в това е най-добър!
6
1
 
12
 
! Отговори
Revolution_ преди 7 години
Значи първо рупаш чесън, после праскаш жената!
5
1
 
17
 
! Отговори
до учените преди 7 години
А чесъна преди или след секса?
4
2
 
10
 
! Отговори
Процедура преди 7 години
За чесъна ядеж го а после отиваш при дамата тя увяхва и припада а после я щракаш доволно :))
3
2
 
13
 
! Отговори
опит-грешка преди 7 години
За чесъна внос от Китай, важи ли?
2
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Натъпчи си го а-нал/но, за дезинфекция и добро настроение.
1
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По време на секса, чесъна може ли да го тъпча вагинално? Ха ха ха