Експериментът Dnes: Грабнаха чанта... Кой ще помогне?

Какво ще направите, ако станете свидетел на кражба на улицата
28 окт 2016 09:00,
23
Експериментът Dnes: Грабнаха чанта... Кой ще помогне?
Снимка: bgonair.bg

Стоиш без нищо да подозираш или вървиш по улицата... и изведнъж някой ти грабва чантата. Съвсем реален сценарий! Но има ли кой да се притече на помощ?

В предаването "ДНЕС" колегите от Bulgaria ON AIR провериха какви са реакциите на минувачите, ако станат свидетели на подобна ситуация.

В социалния експеримент "Внимание, крадец!" в ролята на жертвата влиза Валерия Цветанова, крадецът е Асен Манасиев, коментаторът - Борислав Петров.

Някои виждат как момче дърпа чантата на момиче, но стоят безучастно. Жена разказва, че й се е случвало същото на спирка на градския транспорт.

Но за щастие има и добри примери - двама се притичват на помощ.

"Това е нормална човешка реакция", коментира момче, което веднага забелязва "крадеца" и го хваща.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
Явор преди 7 години
До Сеири ЕООД Няма държава в света където по време на всяко местопрестъпление да има полицейски служител.Идеята на този експеримент е да се види в какво общество живеем.Хората сами трябва да поемат инициатива в определени моменти с действия или изказване на позиция.Това би било в помощ на полицията , която в крайна сметка трябва да помага на нас.Друг е въпроса дори и да го направим как се тълкуват закони и..........
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Точно това и аз исках да споделя. Ако случайно попаднат на трениран човек може да има доста тежки последствия за крадеца. Докато обяснят че е инсценирано ........ После може и ограбената да го отнесе за това че са пре...ли човека.
12
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Навремето на подобно нещо се притече един треньор по бойни изкуства, след това писа обяснения до сутринта в МВР на тема "как ги е ударил по веднъж, а изглеждат все едно бити от банда" :)Ще ви хване актьора, ще му счупи 2 ребра без да иска и от играчка ще стане плачка.
11
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами хората гледат решението на съда за Поничките, който убиха момче и сега на всичкото отгоре съдят и опечалените му роднини, та кой ще се намеси...................
10
0
 
17
 
! Отговори
Сеири ЕООД преди 7 години
Хубаво правите сеири, ама не задавате правилния въпрос. А той е: Къде е полицията в цялата тази драма???Все пак това е тоталния център на столицата, не е малко селце в Непал, нали? Защо не видяхме полиция? И още нещо. Защо рискувате живота на хлапето. Има хора, който тренират и могат да го смажат преди да са разбрали какво се случва. Като го гледам 2 удара и директно в Пирогов трябва да го водите.
9
0
 
1
 
! Отговори
претръпване преди 7 години
ще си помислим, че е експеримент на днес и ще снимаме от съседната пейка кой ще се хване на скритата камера. след това ще публикуваме статус - само децата все още не са съвсем зомбирани, молим да се поработи по въпроса по-активно. ако кражбата е истинска - селфистатус: "Няма ли един в тъз държава да звънне от 112 на полицията да подгонят крадеца"
8
0
 
7
 
! Отговори
Баба преди 7 години
Какъв е смисъла на този експеримент? Да напомните на по-яките, че могат без проблем да крадат или да изплашите хората или да ги отчаете? За да се подобрява обществото акцентирайте повече на положителното.
7
0
 
4
 
! Отговори
Грета преди 7 години
Тоя Бориславчо репортерчето съвсем на циркаджийска мечка го направихте, завалията...
6
2
 
12
 
! Отговори
И аз да споделя преди 7 години
И на мен ми се случи-някакъв надрусняк / още му помня очите/ ме блъсна на тротоара на оживено място / до х-л Плиска /, дейстието му беше нарочно, ударът беше силен и аз паднах на тротоара. Минаваха доста хора около мен, повечето се спряха да гледат, най- близо до мен бяха трима мъже и една женя, нямащи общо един с руг- просто случайно минаващи. На помощ ми се притече ЖЕНАТА!!! Помогна ми да се изправя, вървя с мен до спирката на автобуса и си тръгна след като я убедих, че вече съм добре.
5
1
 
12
 
! Отговори
Валерия преди 7 години
За отношението на хората споделям следното.Както си стоях на спирка на градския транспорт и чаках автобус83,неочаквано в гръб ме нападна психочно болна жена. Блъскаше ме, дърпаше ме, а аз крещях за помощ. Около мен стояха хора и гледаха.Автобусът дойде и замина. Всички гледаха.Никой не се притече на помощ.Не зная как успях да се отскубна и да позвъня на съпруга ми за помощ.Тогава единром (само той) подгони лудата.От стреса получих автоимунно заболяване,за което лек няма.Така реагират хората
4
0
 
10
 
! Отговори
www преди 7 години
До ТрепачЗа същото се замислих и аз. Беля винаги може да стане! Ако съм по-стар или пък по-слаб физически, или пък съм изнервен, или пък съм уморен или болен, то ако ще се меся, най-вероятно ще е така - с помощно средство, което наранява повече.Помня как преди време от една телевизия (май бяха "фермерите") инсценираха убийство отстрани на НДК в столицата. Добре че случайно оказалият се на мястото полицай е бил типичният роден ***, че ако бяха нейде из щатите...
3
1
 
27
 
! Отговори
ХА ХА преди 7 години
Той тоя мнимия крадец да се благодари, че не е попаднал на някой по-бдителен гражданин! Че можеше докато обясни какъв е и да е нокаутиран!Смешници, защо не се направите на терористи, и да влезете в Народното събрание!
2
2
 
35
 
! Отговори
Живко Марков БНРП преди 7 години
А приказката за лъжливото овчарче знаете ли я? Някой ще вика наистина за помощ и всички ще мислят че е Скрита камера.
1
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ахахахха...няма такива клоуни! То бива инсценировка, но вашето на нищо не мяза! Подбирайте си добре и "крадците" и "спасителите", неща.стнициии...