Шеф мечта! Бонуси за служителите – коли, апартаменти, бижута

Индийски магнат раздаде щедри бонуси по случай празника Дивали
1 ное 2016 13:00,
27
Шеф мечта! Бонуси за служителите – коли, апартаменти, бижута
Снимка: Savji Dholakia, Facebook

Насред съкращенията в заводи по цял свят, поредени от какви ли не кризи, попадаме на един бизнесмен, който повдига духа на служителите си с един много щедър бонус за Дивали - един от най-големите индийски празници, отбелязван толкова пищно, както в християнския свят се чества Коледа.

Савджи Долакия е магнат в света на диамантите и притежава мина в Индия и управлява компанията си в Гуджарат.

Дружеството "Харе Кришна" изнася диаманти за 75 страни в света. Той има много служители... и явно иска всички да са доволни.

По случай Дивали той подарява 1260 коли и 400 апартамента на служителите си, а някои от тях ще получат и бижута, естествено, от диаманти.

По сметки на Mashable той ще похарчи 500 милиона рупии, или $7,5 млн. за тези подаръци, които ще бъдат разпределени сред 5500-те служители на компанията.

"Нашата цел е всеки служител да има дом и кола в идните пет години. Така че решихме да подарим коли, домове и бижута на нашите служители", обяснява Долакия.

"На онези, които вече имат автомобили ще дарим апартаменти, а онези, които си нямат превозно средство ще получат такова", обяснява щедрия шеф.

Това съвсем не е инцидентен акт на щедрост от страна на Долакия. От 2012 г. насам неговите служители се радват на различни социални придобивки.

През 2014 г. например 491 служители са получили коли, а 207 са намерили своят нов дом.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
3
 
1
 
! Отговори
додо преди 7 години
много евтини тия коли и апартаменти в Индия ....по има-няма 2450 лева...ние толкова си крадем от шефа месечно :-)
20
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
пфф, няма и по 2000 ЛЕВА е дал на служител, средно. Това не е много по-различно от бонусите в мнооооооооооооооооооооооого фирми, включително в България. Няма да питам колко според вас се изкарват от диаманти.Точно индийците няма нужда да ги хвалите, знаем ги много добре какви са. Точно по тази причина обаче сега голям рев ще настане
19
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Личи си, че не е комунист. Ако беше щеше да е алчен и да мисли за себе си. Така служителите му доволни, амбицирани да обучат качествено децата си и след време те ще са сред новаторите в Индия.
18
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
човека е благодарен на служителите си и те са благодарни на него,в такава обстановка се работи добре и продуктивно
17
6
 
0
 
! Отговори
золтан преди 7 години
хе хе , пълно разбирач както винаги, някой да е знае с колко се е повишила цената на диамантите за 5 години ? и колко е спечелил баш този на снимката лично от това :) та 7мл$ колко са ? в БГ има апартаменти по толкова :) а в париж или лондон не можеш да купиш и гараж с тези пари в центъра :) ... ама иначе да си поплюем ей така за спорта ...
16
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нашите са алчни като Шарлопов.
15
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е кво толкова и "нашия " тиквун постоянно "дава".......не го ли чувате аз дадох, аз ви построих,аз,аз,аз, явно индиеца се е научил от НЕГО!!!
14
2
 
0
 
! Отговори
lol преди 7 години
тези апартаменти много евтино в индия!и баш 1260 коли!
13
1
 
3
 
! Отговори
Партиен член преди 7 години
Нашите шефове са по щедри.
12
3
 
19
 
! Отговори
Vulpes преди 7 години
Очаквай те скоро и България шефовете да са толкова щедри.......ама друг път!
11
4
 
9
 
! Отговори
Диаманти преди 7 години
Ето тази картина искам да видят всички любителки на диаманти - нито една жена на снимките или две най-отзад. Да видят какво уважение имат към жените (а те са най-големите потребители на диаманти) този производител и хората му. *** доколкото познавам жените, които чак толкова ценят диамантите, такива кухи *** са, че им е твърде сложно и далеч от ума такива работи да мислят...
10
1
 
50
 
! Отговори
Докато преди 7 години
социалните придобивки в Европа се стопяват, един индийски работодател решил да стимулира служителите cи. Жалкото е, че нашите ако можеха, не биха дали дори и заплатите, да не говорим за щедро отблагодаряване към тези, които са допринесли за богатството. Някой прави ли съпоставка между диамантената мина на този индиец и нашите златни находища? Разликата е очевидна, нали - болезнено очевидна. И в двата случая иде реч за скъпоструващо природно богатство. Обират ни до голо!!!
9
27
 
1
 
! Отговори
guza преди 7 години
Е колко мислиш струват 4 колеца и ламарина, те на това викат апартамент
8
9
 
19
 
! Отговори
ники преди 7 години
Тоя ми се струва че скоро някоя Американска компания ще му наложи демокрация
7
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е староПравото за проучване и за сделката Герб искаха 2 милиона долара обаче на канадците им стана чак неудобно и ни дадоха 16 милиона -> това е приблизително цената на 2 кръстовища във София.Имайте на предвид че на държави в африка дават по-голям процент.
6
18
 
2
 
! Отговори
gluposti преди 7 години
Какви коли и апартаменти за 1300 долара на човек???
5
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Даже не 30%, а МЕЖДУ 2% и 30% от печалбите, като 30% е оптимистичен сценарий.
4
2
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А вчера научавам, че ако има нефт в Хан Аспарух, държавата щяла да получава 30% от печалбата... от собственото си находище...
3
1
 
42
 
! Отговори
ДЕПУТАТ ОТ ГЕРБ преди 7 години
И моя шеф е мечта. Откакто се вредих за депутатското място ме уреди да си сменям служебния мерцедес всяка година, жилище, голяма заплата (***, дето гласуват си нямат на идея колко получавам в действителност), кръгли сумички от партийните субсидии, участвам в далаверата с обществените поръчки и европарите.
2
2
 
60
 
! Отговори
!!! преди 7 години
А организацията на бг работодателите не искат да вдигат минималната защото била висока. Заради тях и праговете не вдигнаха. Смятайте какви *** са българския едър бизнес.

Спонсорирани публикации