Знаете ли, че Пабло Ескобар е виновен за смъртта на 4000 души?

Сред жертвите му са политици, полицаи, съдии
14
Знаете ли, че Пабло Ескобар е виновен за смъртта на 4000 души?
Снимка: Reuters

Той ще остане в историята като най-прочутия наркобарон, но и влиятелен човек на 20-ти век. Пабло Ескобар, момчето от бедно семейство с големи планове да промени живота си, дори да стане президент на Колумбия, успява да постигне голяма част от мечтите си.

Още като тийнейджър започва да краде надгробни плочи и да ги продава на контрабандисти. Но амбициите му са много по-големи и той открива, че кокаинът може да му осигури мечтания живот.

Не става президент, но през 1982 г. е избран за заместник-депутат в Камарата на представителите на Конгреса на Колумбия като член на Колумбийската либерална партия. Днес от  рубриката на Az-jenata.bg "Знаете ли, че...?" споделяме няколко любопитни факта за него.

Ескобар започва да търгува с кокаин през 1975 година и за много кратко време става известен в тези среди.

Пабло е на 24, когато започва да се среща с 13-годишната Мария Виктория. Сключват брак през 1976 година и въпреки безброй многото му изневери Мария никога не го изоставя и му ражда син и дъщеря.

В най-силните си години Пабло е печелил около 420 милиона долара на седмица.

Знаете ли, че през 1989 година той е седмият най-богат човек в света?

На месец Ескобар е плащал около 2500 долара за гумени ластици, които служели за пристягане на пачките от банкноти.

Около 10% от парите, които били складирани, са били унищожени от плъхове.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
king foe a night преди 7 години
Ще преструктурира бизнеса бе ***. Световната "екологична" вълна е точно това. Преструктуриране и зомбиране на човешките ресурси.............
10
0
 
2
 
! Отговори
king_for_a_day преди 7 години
6, твърдиш, че е искал да узакони производството и продажбата на наркотици?? Нали по този начин ще унищожи собствения си "бизнес"? Измишльотини за малки деца. А ти ги папаш като приказки за референдум във вечерно шоу.
9
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ти, който възхваляваш тоя ***, явно нямаш деца и сигурно никога няма и да имаш. Даваш ли си сметка, че дрогата може да съсипе цяла една държава и главно младите, като по лабилни и по-податливи. И как точно ще намалее престъпността, след като ще се гърмят на всеки ъгъл за територия.
8
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А Джордж Буш за колко бройки е виновен и на колко континента е убивал хора?
7
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Той раздавал стотици милиони далари на народа и бедните в Колумбия. За мен Ескобар е човек който трябва да се уважава, защото малко са хората в историята, които са се съпротивлявали срещу САЩ и грешната им политика която налагат в целия свят! Да може да е загубил битката но поне е опитал да промени нещо!
6
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
построил цял квартал в Меделин и настанил бездомните да живеят напълно безплатно! Тези бомбени атентати в Колумбия които са взели невинни човешки животи не са дело на Ескобар! Просто медията го очернява като посочват него за виновен с цел да премахнат доверието и обичта на народа към Ескобар, а от всичко това полза са имали спец частите на САЩ които са били по петите му тогава. Спец частите на САЩ са организаторите на тия атентати! Ескобар никога не би направил такова нещо към народа си!
5
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нямаше да има убийства поради нарко сделки. Нямаше да има мафиоти, територии, гангстери, и тъй подобни организации. Знаете ли че държавите всяка година харчат милиарди долари за борба с престъпността, а виждате че резултат няма, ако Ескобар беше осъществил плана си сега тези милиарди щяха да бъдат ползвани за по важни неща! Също така Ескобар направил много за Колумбия, неща които правителството трябвало да направи, но не си мръднали дори и пръста. Ескобар построил десетки училища, болници, дори
4
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо повечето оплювате Ескобар? Да вярно е, че избил много журналисти, полицаи, политици и т.н.т. Но някой замислял ли се е, защо е направи тези неща? Направил ги е защото имал един много голям план ''Да узакони производството и ползването на наркотици в Колумбия после в целия вят'' И беше много близко до осъществяването на плана си! Но за наша жалост са се намесили гаднярите от САЩ... Знаете ли че ако Ескобар беше осъществил плана си сега наркотиците по целия свят щяха да са легални. Това означава че престъпността в световен мащаб щеше да намалее със 70% процента! Нямаше да има убийства пор
3
2
 
14
 
! Отговори
подигравка преди 7 години
Какви 4000, бе. Не бъдете скромни и не пестете нулите в цифрата - 400 000 по ми се вярва. Подигравка е че след като успява да съсипе (за сега безвъзвратно ) голяма част от държавата, има хора които го боготворят. Благодарение на нарко-войните които се водят, цели провинции западат и десетки хиляди ги напускат.
2
3
 
10
 
! Отговори
socialen преди 7 години
Класическите пазарни либерали, познати днес още неолиберали, либертарианци, пазарни фундаменталисти, остеритетни фетишисти, десни, реформатори, анархокапиталисти, са отговорни за смъртта на в пъти повече хора.
1
7
 
14
 
! Отговори
Shano преди 7 години
Общо взето ,много готин човек.