Псувате ли много? Значи сте честни и не лъжете!

Хората с цветист език не премълчават истината, заключиха учени
14 яну 2017 16:02,
47
Псувате ли много? Значи сте честни и не лъжете!
Снимка: Архив, Reuters

Ако едно от новогодишните Ви решения е да намалите цветистия език, може да се откажете от него, защото учени установиха, че хората, които псуват много, са и по-честни, съобщи Прес асосиейшън.

Трудът на учените от университетите на Маастрихт, Хонконг, Станфорд и Кембридж е озаглавен "Честно казано, пука ни: Връзката между ругатните и прямостта".

Екипът установи "последователна положителна връзка между ругатните и честността, като ругатните се свързват с по-малко лъжи и измами на индивидуално ниво и с повече почтеност в обществото".

Учените са работили първоначално с 276 доброволци в лабораторни условия с общоприет тест за лъжите.

След това са привлекли 73 789 души по Фейсбук.

През третия етап те сравнили колко са ругатните на участниците по държави. И трите изследвания показват, че хората, които псуват повече, лъжат по-малко.

Причината, според учените е, че тези, които псуват повече, по-малко преценяват какво говорят. Така че те не премълчават и истината.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Смени си професията. Не ставаш за Преводач.
25
4
 
3
 
! Отговори
Преводач преди 7 години
Сега ще ви преведа статитията с 2 изречения."Псувате ли много означава само едно нещо - че сте доста ***, ниско IQ и речника ви е ограничен".
24
3
 
4
 
! Отговори
ддд преди 7 години
?!?!?!?! По-скоро значи сте много невъзпитани:)
23
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Koito psuva e mnogo mnogo prost chovek,a ne iskren!!!
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От мошеническия свят по добри мошеници са културните мошеници,отколкото некултурните.Но от немошеническия свят с културните се общува доста по лесно и по честно. отколкото с некултурните просто последните теглят една на всичко и не ги интересува нищо, дори и тяхното благополучие, нямат желание за живот нито за борба и съответно честното отношение към живота не е алтернатива за тях.
21
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Псувате ли много? Значи сте честни и не лъжете!"В този сайт ни трият когато сме честни.
20
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 13:Недей да лъжеш!Сърбия: 7 076 372 (сърби - 83,3%)България: 7 153 784 души, като българите сме 84.8%, т.е. над 6 000 000!
19
5
 
5
 
! Отговори
Един българин преди 7 години
Ами аз? Аз като не мога да лъжа? А изобщо не псувам?Откак се помня не мога да псувам. А не мога и да излъжа.Тогава аз къде се класирам?Винаги когато съм се опитвал да излъжа нещо ме хващат.Просто не ме бива за това. Така че - никога не лъжа.А и не псувам - не мога. Пречи ми вродената ми интелигентност.А като цяло тази статия ми звучи като оня виц дето един казал: "Не пия, не пуша, не ходя по жени... пу да еа мааму, изтървах си цигарата в ракията!"
18
2
 
5
 
! Отговори
аС преди 7 години
Забелязал съм , че една работа се получава, чак слес като теглиш една майna.Явно дяволът си иска своята дан )))
17
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези които псуват имат по-ниска интелигентност. А за да лъжеш успешно трябва известна доза интелект - най-малкото въображение за да измислиш историята. За да кажеш истината въображение не трябва.
16
3
 
10
 
! Отговори
Don't Go преди 7 години
До АнонименКакто е тръгнало съвсем скоро българите ще са малцинство, а арменците и евреите ще изчезнат, братята роми ще са мнозинство за турците не знам те сигурно ще се изселят.Това е отдавна реалност в много населени места в страната.
15
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Псувнята в БГ езика е най цветущата. В нито един език който познавам неможе да се псува така както в сръбският и българският. По това може да се разбере че сме първи братовчеди макар че прадедите ни са се били със сърбите заради онзи Фердинант плашип.тарника дедата на сегашният плаши.утарник пъдаро от мадрид. Заради плаши.утарници си старадаме от както сме се пръкнали. На всичкото отгоре си имаме и наши плаши.утарници които ходят със смакнати *** и хванати за палците и ни евават авторитета!
14
0
 
8
 
! Отговори
Сандо преди 7 години
абе чесна ви майка на всички тука дето плещите
13
4
 
7
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
От гледна точка на поместения материал творението "Кичка ти лелина ,Ритонка ти майчина" за какво да го бром за ругатня или псувня все пак автора им не е някой каруцар ,а си е коскоджамити артиЗин.
12
0
 
22
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Нищо лично ,но в това което е обявено като труд на учените става дума за ругатни. Някой ще ми обясни ли как автора на статията е стигнала до умопомрачителното откритие ,че ругатнята е непременно псувня след като има още милион синоними в нашия език.
11
0
 
5
 
! Отговори
Бай Ганьо преди 7 години
До Анонимен (5)Знам, Богородица и т.нБай *** владее доста чужди езици
10
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
..."свестните тука ги считат за луди..."Ботев
9
0
 
41
 
! Отговори
ined преди 7 години
Тука не дават да си честен, веднага те изтриват
8
1
 
30
 
! Отговори
До 5 преди 7 години
И сърбите псуват Бога, а също и светците.За нас този вид псувни не са характерни. За българите най-тежка е псувнята на майка. В разговорната реч българинът обикновено се заканва "да е//е" това, което го е ядосало, независимо дали става въпрос за човек, предмет, природно явление или нещо друго.
7
0
 
28
 
! Отговори
ист преди 7 години
Ама мноооого съм честен да ви............