Невъзможният брак на Йохана и Скот: Тя е алергична към него

Рядко заболяване прави бракът на двамата невъзможен
20 яну 2017 22:25,
16
Невъзможният брак на Йохана и Скот: Тя е алергична към него
Йохана и Скот, преди симптомите й да се изострят Снимка: Facebook

Срещите на Йохана и Скот Уоткинс са различни от тези на повечето двойки. 29-годишната Йохана не може да целуне съпруга си Скот, или дори да бъде в една и съща стая с него. Тя страда от рядка болест на имунната система, при която клетките атакуват собственото й тяло. Това я кара да бъде алергична към почти всичко, включително ароматът на съпруга й.

Понякога двамата се опитват да прекарват време заедно. Как? С помощта на технологиите...

"Не можем да бъдем заедно в една и съща стая, защото съм алергична към него, но той е три етажа под мен в стая с лаптопа си, аз съм на моя лаптоп, гледаме заедно програми и си пишем, докато ги гледаме", обяснява Йохана пред BBC. 

В момента тя обитава таванска стая, самичка, с херметично затворени прозорци и филтри, които пречистват въздуха. Заболяването на Йохана протича различно при всички пациенти, но в нейния случай я е направило алергично към почти всичко и може да задейства животозастрашаващ анафилактичен шок.

Йохана и Скот са се оженили през 2013 г. Тогава Йохана не е очаквала нейното състояние да се обостри до такава степен. Работила е като учител, а двамата със Скот са обичали да с катерят.

Тогава тя страдала от необичайни обриви, стомашни проблеми и мигрена, но всичките й симптоми се изострили много повече, след като двойката се оженила.

"Имаше случаи преди три-четири години, преди да разберем диагнозата, когато ако бях прекалено близо до лицето на Йохана и тя почваше да кашля", спомня си Скот.

Миналата година семейство Уоткинс получило диагнозата на Йохана и така се оказало, че двамата на практика не могат да споделят живота си... физически.

"Бяхме забелязали, че когато Скот влезе стаята почвах да се чувствам по-зле и по-зле", разказва Йохана.

В един случай Йохана получила симптоми, близки до анафилактичен шок две минути след като Скот влязъл в стаята. Седмица по-късно той отново се опитал да види съпругата си, но всичко се повторило. Така разбрали, че трябва драстично да променят живота си.

"Реагирах остро на съпруга си. Преди това съм реагирала към родителите си, към много, много други хора, но беше ужасно, когато Скот се оказа проблем", споделя Йохана.

А лечението, което по принцип се препоръчва на хора, страдащи от същия синдром като на Йохана, на нея не й действа. Така че засега двойката не знае кога и дали ще се промени нещо.

"Няма лесен начин за справяне с проблема. Искам да опазя Йохана и да не я поставям в опасност", обяснява Скот.

"Един от начините, по които мога да се погрижа за нея е да не я виждам. Няма да поставя живота й в опасност. Ние сме отдадени един на друг и ще чакаме колкото трябва, за да видим дали има лечение", категоричен е отдаденият й съпруг.

Лекарите опитват различни лечения, но нищо не помага. Йохана вече дори не си спомня през колко анафилактични шока е минала, но въпреки всичко е категорична: Скот ще продължи да бъде част от живота й.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 7Тя има непоносимост към него.
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пусто дърво неодялано...
7
2
 
13
 
! Отговори
Кратун преди 7 години
Прилича на измислена история. Ако е толкова алергична към всичко, че живее в изолирано помещение, с какво се храни, като всичко идва отвън?
6
0
 
34
 
! Отговори
Малчо преди 7 години
Егати и наказанието...не дай-Боже никому !
5
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Той има много критика към нея. Дълбок егоизъм. Вечно не е доволен. Тя се чувства зле, когато го види и е твърде близо до нея. Смятай! Какво и е причинил и тя изпада в паника, дори шок. Тя има органическа непоносимост към него. Уртикария.
4
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Един от начините, по които мога да се погрижа за нея е да не я виждам"Ще се наслаждаваш на дълъг и щастлив семеен живот. :D
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тя се притеснява, че той я гледа и е твърде близко до нея. Започва се чувства зле.
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И не към всички мъже, а към супруг, гадже, партньор. Несъвместими.
1
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има и такива жени след секс са много болни. Все едно грип.

Спонсорирани публикации