Това е Лорън. Тя е бременна вече 260 седмици

Инициативата цели да се създаде платен отпуск по семейни причини в САЩ
6 фев 2017 16:20,
15
Това е Лорън. Тя е бременна вече 260 седмици
Източник: YouTube

Така започва кампанията под наслов "A Long Five Years", създадена от филмовото студио Biscuit Filmworks за организацията "National Partnership for Women & Families", която подпомага семейства в САЩ. Основната опорна точка в кампанията е липсата на платен отпуск по майчинство или бащинство, както и по други семейни причини. Ето защо Лорън решава да роди чак, когато нейното дете ще навърши 6 години, пише AdWeek.

Чрез краткото видео се акцентира, че в почти всички развити страни съществува платен отпуск по семейни причини, но не и в Щатите.

"Лорън олицетворява всеки човек в страната ни, който се бори да открие баланса между работата и създаването на нов живот без подкрепата на никаква национална политика," казва криейтив директорът на видеото Джесика Колтър пред AdWeek. Тя добавя, че залозите далеч не стигат само до бременните жени и семействата им. В затруднение са поставени и двойки, които искат да си осиновят дете, както и хора, грижещи се за болните си роднини или за себе си.

"Милиони хора като Лорън са принудени да избират между здравето си, семейството и работата всеки ден. Последствията за всички страни, включително и за икономиката са реални. Законодателите, които твърдят, че семейството е важна институция, трябва да решат абсурдната криза с платените отпуски на национално ниво."

Проучване на организацията показва, че в САЩ близо 25% от новите майки се връщат на работа само 2 седмици след раждането. Друга цифра, която съобщават е сумата, която пълнолетните губят, когато им се наложи да напуснат работа, за да се грижат за болен родител - около 300,000 долара годишно под формата на чисти доходи и спестявания за пенсия.

Видеото ни казва, че 86% от американците работят на място, което не осигурява платен отпуск по семейни причини и че сегашната администрация може да промени това, ако се вслуша в гласа на хората - друго проучване на организацията показва, че 82% от гласувалите през 2016 г. подкрепят тази инициатива с мнозинство и при републиканците (70%), и при демократите (95%).

Примерът с бременността от 260 седмици се дава, за да се покаже, че жената няма възможност да гледа детето си и го ражда на 6 години, за да го прати директно на училище, докато тя продължава да работи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари