Забележителна красота! Вишневите градини в Япония

Уханието им е неповторимо, а розовите нюанси са преливащи
21 фев 2017 11:00, Михаела Лазарова
4
Забележителна красота! Вишневите градини в Япония
Снимка: boredpanda

Пролетта е пристигнала по-рано в японското градче Кавазу, близо до Токио. Градчето се намира на източния бряг на Япония и въпреки малките си размери на територията му виреят повече от 8000 вишневи дръвчета.

Техните прелестни розови цветове зарадваха жителите и гостите на града със своето ранно разцъфване. Но то не е чак толкова голяма изненада, тъй като сортът вишни в Кавазу цъфти малко по-рано за разлика от останалите вишни в Япония, чийто цъфтеж започва в края на март и началото на април.

Японските вишни са известни като sakura. Повечето дръвчета в Япония са от този сорт, а той цъфти по-късно. За разлика от тях обаче вишните в Кавазу са по-ранни и даряват окото с прелестни цветове още преди настъпването на астрономическата пролет.

Уханието им е неповторимо, а розовите нюанси са толкова преливащи, че погледът се губи в пищната им красота. Представете си как вървите под шпалир от фина розова прелест!

В един от парковете на Кавазу има влакче, което вози туристи изпод цъфналите вишни. През нощта пък розовите отражения блещукат във водите край полуостров Изу.

Вишневите цветове са културно и символно значими за Япония. Те олицетворяват краткостта на живота и провокират размисли за неговия смисъл.

Повече по темата може да видите в Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А онзи *** на японския хотел хвана и ги изкорени подарените дръвчета. Такива празни души съсипват всичко хубаво. Парите в България отидоха в духовно, морално, емоционално и още и още бедни хора, а те никога не могат да дръпнат страната напред.
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много красиви цветове, пък горчиви плодове. Също като красива жена с кофти характер!
1
2
 
8
 
! Отговори
Flex преди 7 години
"Тя бе като японска вишна! Много красива, но дърво..."