Радев: Водим се от законите си, не от чужди емоции!

Президентът коментира изказването на Ердоган
Обновена: 23 мар 2017 20:00 | 23 мар 2017 19:45, Петя Славова
291
Радев: Водим се от законите си, не от чужди емоции!
Снимка: архив, Булфото

Президентът на България Румен Радев коментира изказването на турския президент Ердоган, че страната ни оказва натиск срещу турците при изборите.

Още по темата

"Искам да Ви уверя, че изборите в България ще протекат спокойно. България е европейска държава, която се води от своите закони, а не от чуждите емоции", отбеляза държавният ни глава, цитиран от президентството.

"България не дава, но и не приема уроци по демокрация, особено от държави, които не спазват върховенството на закона. Всеки държавник трябва да научи уроците по история и география", каза още Радев пред журналисти.

Малко по-рано днес турският президент Реджеп Ердоган отхвърли твърденията, че неговата страна се намесва във вътрешните работи на други държави.

"Турция винаги е зачитала териториалната цялост и суверенитета на всички държави", каза Ердоган и в същото време призова България да осигури всички условия за провеждане на честни и прозрачни избори на 26 март, за да може всички нейни граждани да упражнят своя вот в обстановка на спокойствие и сигурност.

В същото време стана ясно, че Турция дава 11 дни платен отпуск на изселниците да дойдат и да гласуват в България. Също така им организира безплатен транспорт за да упражнят правото си на вот.

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


291
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
218
0
 
4
 
! Отговори
До 235 преди 7 години
Я да обясниш къде са призивите на Радев за война с Турция!Къде са тези призиви?Или така ти се иска?Сус, кьопек!
217
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само Цачева получи гласовете на изселниците под диктата на Местан.Радев бе избран от всички български граждани, защото му симпатизират.Всичко останало е безсилие.
216
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не сте гледали снощи телевизия?Това бе излъчено снощи.Днес има екшън в Айтос, но пише само в местна електронна медия.
215
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До СамантаА на тебе кой ти плаща ??? Външния държавен дълг е около 14 млрд евро.
214
32
 
6
 
! Отговори
бкп преди 7 години
РАДЧЕВ ДА НЕ ЗАБРАВИ ЧЕ С ГЛАСОВЕТЕ НА ТУРЦИТЕ СТАНА ПРЕЗИДЕНТ ВСИЧКИТЕ ГЛАСОПОДАВАТЕЛИ НА ДПС БЯХА МОБИЛИЗИРАНИ ДА ГЛАСУВАТ ЗА РАЧДЕВ
213
2
 
17
 
! Отговори
тя преди 7 години
Най- сладката" работа" в България е да си в парламента! Много пари , не работиш, не носиш отговорност,хиляди привилегий, самочуствие без покритие и пр.
212
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво Радев!Ако беше бившият ... щеше да плещи за толерантност, евро... ценности и др. подобни толерастии.
211
29
 
8
 
! Отговори
До долу Радев преди 7 години
ПРЕДАТЕЛ!!!
210
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не аз а ти Амтрол лъжеш истината я има във всички международни сайтове който търси намира а който не си трае. Препоръчвам американските там не лъжат :)
209
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Точните думи в точния момент - този човек е целил фесовете от небето, а сега му е времето да ги напъни отзад, тук на земята.---------------Кога точно е било това?
208
53
 
1
 
! Отговори
Долу Радев преди 7 години
Оставка на Радев заради призивите му за война с Турция!
207
35
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Външният дълга на България в момента е 16 лрд. Не лъжи червен ***, защото този външен дълг е заради заемите които вие взехте за Белене Цанков камък и фалита на КТБ!
206
8
 
31
 
! Отговори
Саманта преди 7 години
Външния дълг на България при управлението на ГЕРБ достигна рекордните 49 милиарда и 160 милиона долара. По социалистическо време беше 10 милиарда. Сега какво правим кой ще го плаща *** ли?
205
0
 
18
 
! Отговори
ТЯ До Йордан преди 7 години
Ти пък! Не виждаш ли ги , че *** дават за парламента! Намаляхме с 2 мил. , а те са си се 240 , въпреки че хората им казват да не са повече от 120 !
204
2
 
31
 
! Отговори
тя преди 7 години
Достоен отговор!
203
19
 
5
 
! Отговори
Решетников преди 7 години
Ти се водиш от мен. Ще ти дам едни закони.Аз съм те назначил за президент на Заддунайската ни губерния. Тка, че ще се водиш само от нас!!!!!
202
4
 
32
 
! Отговори
Йордан преди 7 години
След като имаме добър Президент защо са ни 240 хрантутници? С всичките им привилегии охрана, администрация служебни коли бензин и т.н.Излишно бреме за БГ данъкоплатец. По добре служебно правителство като не стават махаме ги после пак служебно и така. Това е печеливш сценарий за България. Партиите са мафия и всички го разбрахме. не признаха референдума изопачиха всичко не си намалиха субсидиите. Има ли още слепи в БГ които вярват на партии? Аз НЕ!
201
5
 
36
 
! Отговори
П.Петров преди 7 години
"Турция винаги е зачитала териториалната цялост и суверенитета на всички държави"Е какво правят турските войски в северна Сирия тогава, с мандат от кого са там , от ООН или от сирийското управление ?Ердоган ще докара Турция до тотална разруха, а това ще повлияе негативно и на нас!
200
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не го защитавам.Турският народ ще реши дали да живее в лудница.Дано се случи най-доброто.Политиката все повече обърква и пречи на обикновения човек да живее спокойно.
199
6
 
67
 
! Отговори
Дедо Гого преди 7 години
Браво на Президента !!! От години не бях чувал някой от управляващите да се озъби на оня анадолски не.щастник. Няма излишна дума в речта, няма неточна ! Браво - така се прави. Дай Боже и правителство такова !