Цацаров иска разрешение да даде кандидат-депутат на съд

Николай - Емил Шопов карал нерегистриран мотор и се ударил в кола
Обновена: 24 мар 2017 22:52 | 24 мар 2017 17:15, Камелия Цветанова
12
Цацаров иска разрешение да даде кандидат-депутат на съд
Снимка: Булфото, архив

Главният прокурор Сотир Цацаров поиска от ЦИК да даде разрешение за привличане на кандидата за депутат от листата на "Да, България" в 25-т МИР София Николай - Емил Шопов като обвиняем.

Искането на главния прокурор се основава на доказателства, събрани в хода на разследване, наблюдавано от Софийска градска прокуратура.

В четвъртък, 23 март 2017 г., около 15:40 ч. на бул. "Черни връх" в  София мотоциклет "Хонда" се е ударил в кола.

Мотоциклетът не е бил регистриран по надлежния ред, не са били издадени и поставени регистрационни табели и е бил управляван от Николай - Емил Шопов.

На пристигналите на място полицейски служители Шопов е представил свидетелство за управление на моторно превозно средство, издадено от САЩ.

Николай - Емил Шопов е бил отведен в полицията, където е задържан за 24 часа. След справка полицаите са установили, че той е кандидат за депутат и се ползва с имунитет, така че са го освободили.

Цацаров обаче иска Шопов да бъде предаден на съд, като за престъплението, което е извършил - управляване на моторно превозно средство, което не е регистрирано по надлежния ред, законът предвижда затвор до една година или глоба от петстотин до хиляда лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цацаров да земе да се самосезира и да закрие незаконната партия Дост. С Борисов я регистрираха сега ние ще им сърбаме попарата. От това зависи съдбата на България, а не от един депутат.
7
0
 
9
 
! Отговори
Имунитетчо преди 7 години
Докога ще има хора с имунитет??? Значи те могат да правят престъпления и са извън законите,така ли ? Докога с тези привилегии,другари???
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Баце станал оператор аз се чудя що сметката дигната а баце намали сметкоплана на вилата като си бре
5
1
 
3
 
! Отговори
Сульо преди 7 години
Недейте с лошо бе хора,той Цацаров прави услуга на загорелите пандизчии в Централния пращайки им агнешко ( "младежа" е на 24) да празнуват за изборите. Да му се изредят по веднъж па после ще го пуснат.
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ПАК ЛИ ЕМИЛ?
3
0
 
5
 
! Отговори
аз там преди 7 години
А разни други с много апартаменти, един Бисеров и т.н., но тоя с мотора и щото не е от приближените партии ...не че *** няма навсякъде
2
1
 
13
 
! Отговори
Ех преди 7 години
Кандидат депутат с около 2 грама мозък, предимно костен. И тоя ЪпАк ще прави закони.
1
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Eeeee бре, колко от участниците в ПТП в София са задържани за 24 часа ?Нито е пил нито нищо и хоп 24 часа и на втория ден вече ще го съди.Това е само да става шум в медиите срещу Да, България.Свински черва, свинска работа.