Какво означават най-често срещаните кошмари?

Лошите сънища засягат 80 – 90% от хората
29 мар 2017 22:40,
12
Какво означават най-често срещаните кошмари?
Източник: Reuters, архив

Мнозина от нас смятат, че през нощта мозъкът ни използва времето за почивка, за да подреди преживяванията през деня. Докато спим обаче, сънищата ни се разгръщат, поставяйки ни лице в лице със страхове и желания, които не осъзнаваме. Това може да се прояви в цял цикъл от лоши сънища, където се срещаме със зомбита или се сблъскваме с изневяра.

Какво обаче е значението зад някои от най-често срещаните кошмари?

Лошите сънища всъщност говорят много за живота ни и засягат 80 – 90% от хората в някакъв момент от битието им, което ги прави изключително често срещани.

Понякога причината за кошмарите може да се крие в употребата на определени лекарства, много силна тревожност, както и когато наш роднина има подобен проблем.

Един от най-често срещаните кошмари е да бъдем голи пред други хора, които обикновено са облечени. Той може да се дължи на страх от разкриване на някаква тайна пред другите, на загуба на идентичност, на чувство на срам или недооцененост.

Някои други кошмари ни пренасят в свръхестествен свят, обитаван от призраци и зомбита. Подобни сънища могат да символизират разкаяние, мисли, които ни разстройват или потискане на паметта.

Призракът в съня може да отразява и задача, която се затрудняваме да изпълним.

Друг значително често срещан кошмар е, че ни изневеряват. Това не означава задължително, че партньорът ни наистина е изневерил или че се тревожим това да не се случи. Възможно е да сънуваме подобен кошмар, защото се притесняваме за стабилността на връзката или дори кариерата ни.

Разбирането на символиката зад кошмарите ни може да ни помогне да се справим със страховете и желанията си в реалния живот.

Повече любопитни новини четете на Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сънищата са ми ок, кошмарът идва когато се събудя. Осъзнавам, че трябва да пътувам 1 час в задръстване (зимата час и половина). Излизам и влизам в асансьора, който е с опасност да пропадне заради амортизиран двигател и неработещи спирачки, поради невъзможност да се съберат 60 хилки за нов. Отивам на спирката на която всяка сутрин ме гледат злобно едни и същи хора, които раздават лакти в бъбреците след като се качим в препълнения автобус още на първа спирка заради пренаселения град и т.н.
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Темата е интересна, но буквално липсва статия. Ако ще пишете по тема, възложете на професионалист, който ще я направи интересна и в нея ще има нещо ново.
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сънищата, особено повтарящите се кошмари означават нещо да. Означават, че сте стресирани, че ви трябва дълга почивка от всекидневните глупости, иначе има опастност да си прегорите процесора/мозъка... Трябва да научите изкуството на непукизма.
5
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абсолютно нищи не означават. Стига фантасмагории средновековни.
4
0
 
2
 
! Отговори
до снайпера преди 7 години
Охх добре че е само сън
3
4
 
7
 
! Отговори
До Шматка преди 7 години
Това означава, че през 1995-1997 г. си бил поне на 9-10 г. и помниш как *** и баща ти са ставали в 1.30 ч. през нощта, за да се редят на опашка за хляб и сирене, но често пъти са се прибирали с празни ръце. Помниш, че заплатите им са се равнявали на 2$.Помниш как народът обсади сградите на Парламента и на Министерския съвет и щеше да нахлуе и да пребие едни, които и до днес вият като *** "Върнете ни държавата!", мислят си, че някой им е подарил България завинаги - да си я доят като крава
2
3
 
9
 
! Отговори
шматка преди 7 години
Ако сънуваш *** премиер на какво се дължи тоя кошмар
1
0
 
7
 
! Отговори
До мераклиите за БАН преди 7 години
Един много работлив човек в БАН написа интересни научни трудове за българските традиционни народни вярвания за сънищата. Чудиха се какво да направят, за да му пречат.Писа и по други проблеми, неразработвани в българската наука.Не му простиха, че успя да стане професор и получи отличия, но не от БАН. Поболяха го, а няколко тетки от неговия институт, с кокоши умове, но със силни протекции, дори обявиха, че такова научно направление нямало! Нищо, че отдавна е описано в Британската енциклопедия.