Руснаците – все по-щастливи и по-щастливи. Защо ли?

Най-голямата радост идва от семейството и децата им
26 апр 2017 20:53, Красимир Ангелов
62
Руснаците – все по-щастливи и по-щастливи. Защо ли?
Снимка: Reuters

Процентното съотношение на руснаците, които се чувстват щастливи, достигна историческия си максимум за целия период, през който се извършват подобни изследвания - 85 на сто, сочат резултатите от допитване на Всерусийския център за изследване на общественото мнение, цитирани от ТАСС.

Този процент е висок във всички социално-демографски групи, се казва в съобщението. Индексът на щастието (в диапазона от минус 100 до 100 пункта) е 72 пункта, при 66 през 2016 г., 48 през 2010 г. и 17 през 1990 г., припомня БТА.

Щастливи правят руснаците преди всичко семейството и децата - 32 на сто от анкетираните се чувстват щастливи благодарение на семейството си, като въпросният показател е нараснал с 12 на сто през последните 6 месеца. За други 19 % щастието идва от децата.

За 21 на сто от интервюираните доброто самочувствие е необходимо условие за щастието. Удовлетворение от живота носи на руснаците също хубавата работа – 14%.

Нещата, които правят руснаците нещастни, са материалните трудности, ниските заплати и лошото самочувствие - също 6 на сто.

Резултатите от анкетата показват, че 50 на сто руснаците посочили равен брой щастливи и нещастни хора в обкръжението си. При това 35 на сто смятат, че повечето от познатите и близките им са щастливи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
глупости...
49
1
 
8
 
! Отговори
-- преди 6 години
Най-щастливите руснаци са тези руски олигарси плюс техните семейства, които на гърба на стопяващото се руско население си живеят живота извън родината им и хич не им пука, че грабят народа си, който макар и впиянчен е горд и талантлив...Жалко....
48
1
 
5
 
! Отговори
истина преди 6 години
завистници сте
47
3
 
3
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 6 години
ами и аз като опъна 2-3 ракийки ставам много щастлив...
46
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Може би водката и самогона са в основата на щастието. По официални данни по употреба на твърда дрога, федерацията е водеща сила.
45
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това, което прави щастливи руснаците, е простодушната им природа и фактът, че нищо човешко не им е чуждо. Те са едни свободолюбиви мизерници с първични проблясъци на интелект :) Нормално е и най-умният руснак да ги управлява. В България обаче не е така. Тука всички сме торба акъллии и все за нещо ще се начумерим. Затова си избираме и управници, дето са по-глупави и некадърни от нас.
44
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вярно е! Така е от революцията насам. Както е казал товарищ Сталин "Жить стало лучше, жизнь стало веселей!"
43
2
 
6
 
! Отговори
истината е преди 6 години
Истината е, че съветския социализъм се преобрази в мафиотски капитализъм, където шайка приближени на властта, ограбва ресурсите на огромната държава Русия, за сметка на живота на обикновения човек. У нас не е по-различно.....Просто мащабите са по-малки , иначе не съм сигурен дали Боко Тиквата няма да се опита и да задмине путин къси. Но всичко това се случи, защото - ДС не бе ликвидирана, както и КГБ в Русия. В останалите соц. страни репресивните органи бяха ликвидирани и затова вървят напред.
42
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А, ама как така? Не може, не е вярно, нямат право да са щастливи без "правилните" *** ценности. Та те са изостанали азиатски ***, не са като възвишените префърцунени 5 полови еврогейци, не може да са щастливи.
41
2
 
10
 
! Отговори
Bolgaroid преди 6 години
Браво бе. Сега и ако се намери някой да им каже и на самите руснаци,че са много щастливи. Всичко ще е наред.Щото май са забравили да ги уведомят.Като чета руската преса друго излиза,що тъй?
40
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименДа, света се кани да пътува до Марс, ама с руски ракети. Малка подробност, но важна. Абе защо ли ми се струва, че МКС беше руска. Явно без изостанала Русия, света даже и в космоса няма да полети. Но за това пък света умее да произвежда шир потреба, тоалетна хартия и др. Очевидна разлика в нивата на развитие. Някои мислят за дебелото черво, а други за повече.
39
4
 
13
 
! Отговори
КНДР преди 6 години
Подобна анкета при нас- КНДР - би показала над 120 % частливи хора под мъзрото ръководство на нашия вожд КИМ ЧЕН УН..../ ако пропусна да го напиша с големи букви---ще ме гръмнат с зенитно оръдие/...Да живее путин къси....
38
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руснаците живеят в техен си свят и не ги интересува много извън него. Жалко че е просто един измислен такъв.
37
5
 
12
 
! Отговори
А, които преди 6 години
До славянинНе българин а "русофил" е диагноза. Вие сте единствените същества на планетата​, които не пропускат възможност и изпитват удоволствие да оплюят народността си. За да угодят на господарите си.
36
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Страничен ефект от ежедневната употреба на Бояришник.
35
18
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руснака щял да отиде да си убие животно, да си хване риба, да си свари самагон ... така си живеят те, като в 8-ми век.А света се кани да пъува до Марс !Русия наистина е едно блато, някъде в северния край на континента Азия...
34
9
 
14
 
! Отговори
Истината преди 6 години
Щастлив руснак = пиян руснак.
33
8
 
22
 
! Отговори
До Анонимен 35 преди 6 години
"Всички знае, че руснаците са гладни, жадни"Аз не знае, аз гледа руска телевизия и вижда пълни рафтове с храна. Аз знае, че руснакът в дълбоката провинция може да свали от стената тулката или ижевката и да се върне с лос, елен, глиган, мечка, глухар, рябчик, тетрев, гъска. И че знае 100 начина да извади от чистата река или езеро сьомга, сазан, омул, есетра, чига, судак, таймен. Че може да си направи самогон от жито, ечемик, ръж, картофи, че и от табуретки! За тях не бери грижа - корав народ са!
32
11
 
7
 
! Отговори
СТИГА преди 6 години
До анонимен 34,,А колкото ДО НАС.....ха ха...интересно.Скъпи руски *** и шпионино ти не си този ,който ще решаваш съдбата на България,а трябва незабавно да бъдеш депортиран в необятната руска шир.ПОНЯЛ.
31
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какви са тези новини?Всички знае, че руснаците са гладни, жадниПутин ги тормозии те са главна заплаха за еврогеейцитеа бежанците са едни жални хора от мирнната реллигия