Да омаеш... кобрите: 360° магия на хиндусите

Змиеукротителите – индийски факири със змии
Обновена: 29 апр 2017 21:53 | 29 апр 2017 21:15,
12

Снимка: Reuters

В индийското село Джоги Дера, наследниците на древно племе и до ден днешен омайват опасните кобри с ръчно направени свирки.

Змиите са почитани от хиндусите в Индия, а змиеукротителите се смятат за последователи на бог Шива, а и на бог Хонду, който обикновено е изобразен с увита около врата си кобра.

Макар че тълпите са очаровани от уменията на змиеукротителите и тяхната близост до смъртоносните животни, в днешни дни много често змиите, използвани в демонстрациите, са с извадени зъби.

Източник: Reuters

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
Гошо преди 6 години
Къде са организациите за защита на животните сега .Реват за всеки пес ,а гаврата със кобрите остава ненаказана.Тези гну*сни индийци им вадят зъбите и ги упояват ,после ги ползват за атракция.И глупавите хора си мислят,че змийте танцуват.Те няма слух, усещат вибрациите и следят движението им.
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"В България опасни змии няма." - Това откъде го съчини? В България се срещат 17 вида змии и 5 от тях са отровни. Аман от такива начетени съветници. Ходи в Тетевенският балкан да милваш пепелянките и да доказваш каква християнска фобия те е отровила.
7
1
 
0
 
! Отговори
читател преди 6 години
Страхът и отвращението от змиите е типичен само за християнските народи, другите гледат на тях равнодушно, като на всяко друго опасно или не същество. В България опасни змии няма. Няма регистрирани фатални случаи от ухапване.Произхода на това чувство се свързва с 2 хилядолетното натрапване за лошата змия, символ на дявола, дракона и т.н.
6
0
 
7
 
! Отговори
Ко?Не! преди 6 години
И мен свирките ме омайват.
5
0
 
11
 
! Отговори
Кобрата преди 6 години
Продължаваме напред!
4
0
 
2
 
! Отговори
До 2: преди 6 години
Mozilla Firefox и без никакви проблеми.Явно браузъра ти няма приложение за видео клипове.
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
да 2: работи си при мен, на хром ако ти е от значение
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимко преди 6 години
На някой работи ли му виддеото? Искам да го видя и не мога... А е точно така, еволюционно сме се научили да ни е страх от змии и други животни, от вълци. А най-страшни са хората...
1
4
 
16
 
! Отговори
Не понасям змии преди 6 години
Опитвал съм се много пъти да преодолея това гадно чуство, но всеки път когато видя змия на живо изпитвам панически страх и отвращение.Четох, че това е генетично заложено в някои хора от периода на човешката еволюция.