Силен апетит – можем да го победим с тези трикове

Много често той е следствие на стресови ситуации
15 май 2017 14:37,
4
Силен апетит – можем да го победим с тези трикове
Източник: Reuters, архив

Силният апетит не е особено забавен, но всеки от нас се е сблъсквал със силното желание да си хапне нещо сладко. Разбира се, отдаването на изкушението от време на време е съвсем в реда на нещата.

Когато обаче мечтите за бонбони или сладкиш не престават да ни навестяват, те могат да се отразят доста неблагоприятно на целта ни да отслабнем.

Добрата новина е, че въпреки мъчителното усещане, което силният апетит понякога оставя, експертите поясняват, че той рядко трае повече от половин час. За да си помогнем, ето какво съветват специалистите.

Да се разходим

Не е тайна, че апетитът е по-вероятно да настъпи, когато сме уморени или подложени под стрес. Физическите упражнения могат да повишат нивата на енергията и да подобрят настроението, потискайки желанието да хапнем нещо. Кратката разходка може да е всичко, от което се нуждаем.

Когато участниците в проведено австрийско проучване са поставени в стресови ситуации, се оказва, че тези, които ходят в продължение на 15 минути, са по-малко склонни да пожелаят шоколад.

Останалите начини за справяне с апетита може да прочетете на Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 1 Грешиш.Аз не бягамн, нито вървя 2 часа, но пия ракия. Висок съм метър и 80, пия по 300 грама ракия на ден и съм 70 кила.
3
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Винаги след хранене губя апетит.
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
как да ходя на работа в продължение на 15 минути бре... затрупан съм с купища бумаги, непрекъснато влизат ,излизат с разни искания, задачи , главоблъсканици и т.н.
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само дьлгото бягане и продьлжителното 2часа вьрвене, подтискат апетита!!!