БНТ се извини за еротиката преди "Лека нощ, деца!"

От държавната телевизия се зарекоха да има наказания
20 юли 2017 07:33, Александър Попов
40
БНТ се извини за еротиката преди "Лека нощ, деца!"
Кадър: БНТ

Българската национална телевизия поднесе извинение към зрителите си след като преди дни пусна анимационен филм с еротични сцени преди излъчването на рубриката за най-малките - "Лека нощ деца".

"БНТ поднася извинения за допуснатото излъчване на анимационен филм в неподходящ часови пояс миналата неделя. Това стана преди рубриката "Лека нощ, деца". Обществената медия високо цени най-младите си зрители и винаги е била безкомпромисна към съдържанието за тях. БНТ изказва благодарност към всички, които подадоха сигнал за допуснатото нарушение, за което са предвидени строги административни наказания", посочват от телевизията.

Анимацията "Вятър работа" на режисьора Анри Кулев бе излъчена в рубриката "Лачените обувки на българското кино". На една от сцените медицинска сестра се съблича и започва да прави любов с ранен войник, а часът на излъчването предизвика недоволство в социалните мрежи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От всички телевизии, само 3-4 стават за гледане, останалото е помия за масите, която те пък си обичат. Viasat History не е лош канал, DaVinci Learning след 20:00 също, както и един български "Отблизо", където, ако не броим пoвърнята на Стoйчо Кеpев, има доста добри документални филми от BBC, CH4, UKTV и т.н.
31
1
 
8
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 6 години
Кадрите които се показаха в "Господари на Ефира", бяха наистина впечатляващи ..... Явно българската анимация е достигнала своя апогей с "Еротичния шедьовър" на режисьорът Анри Кулев. Мокрите сънища на въпросния автор с право са намерили достойното си място в рубриката "Лачените обувки на българкото кино"... !!! Не разбирам само какъм е проблемът да ги излъчат и в "Лека нощ деца", в крайна сметка "еротиката", пък и порнографията ни заливат отвсякъде, така че малките зрители трябва да свикват ....
30
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е, те по диема излъчваха порно с хора и животни и СЕМ не си мръдна пръста дори, а вие за някаква арт-анимация сте се закъхарили... Живеем в разграден двор и утре може и порно с малолетни да пуснат - пак няма да има последствия, просто някой ще се "извини" и дотам.
29
4
 
6
 
! Отговори
От 15 ??? преди 6 години
Интересни хора сте. като не сте видяли какво значи интересно предаване, се радвате на какво ли не, което нормалният човек изобщо не гледа. Оправданието, ами то няма друго, не върви. Като няма, не гледаш. В момента нито БНТ, нито bTV, нито Нова телевизия стават за гледане. Трябва да си чалгаджия, за да ги гледаш. Панорама била интересна - това направо ме уби. Василев се казваше водещият, нали. Скука, скука и пак скука. История.бг като замисъл е добре,но като реализация е същата боза,като другите
28
4
 
5
 
! Отговори
От 15 ??? преди 6 години
До 20Явно си много млад и не знаеш какво значи добра телевизия. В момента по БНТ няма какво да се гледа, а разните им предавания са с класи под това, което беше, да кажем преди 30-40 и повече години. Единственото, което до преди няколко години все още ставаше за гледане, беше Референдум с Добрина Чешмеджиева, но явно политиците натиснаха и там и вече не става за гледане. Една от разликите между преди и сега, че че тогава гледахме предавания, а сега гледате проекти.
27
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това далеч не е най-проблемното излъчено нещо, но целият скандал идва от факта, че е пуснато в момента, когато децата чакат "Лека нощ, деца" и родителите са с понижено внимание за опасности.
26
3
 
2
 
! Отговори
Активист на БКП преди 6 години
Сега,като шеф на БНТ стане Главчев,роднината на ОНЯ от Парламента ,всичко ще е ток и жица!
25
0
 
8
 
! Отговори
187 преди 6 години
Айде пак по католици от папата... Я се загледайте във филмите дето въртят всеки следобед...
24
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 20Съгласна съм с теб, а съм на 24 години. :) И не само новини, имат добри попадения и сред публицистичните предавания-"Още от деня", "Референдум", "Панорама", сутрешният блок("Денят започва с култура), "История БГ" също е много добър проект, който следя с интерес."Малки истории", "Вяра и общество","Библиотеката" и много други. Разбира се, единственото, което не толерирам, са новините на турски. Недопустимо е. Според Конституцията - чл. 3 Официалният език в републиката е българският.
23
3
 
8
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 6 години
Ала бала. Трябваше да пуснат гейлесбосадомазохардпорно. Тогава щях да ги призная че твърдо следват линията заложена от Брюксел.
22
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
бе не те отдавна духа черно-белият вятър на разложението на подрастващите... :((
21
2
 
16
 
! Отговори
:) :) преди 6 години
Ми на мен лично ми хареса :Д Никой нямаше да разбере, ако Господари на ефира не вдигнаха врява, все пак работата им е да следат за гафове и да ги пускат. Но на фона на всички глупости, който дават ежедневно по телевизията, не мисля, че това би навредило на някое дете, пък и те не гледат БНТ.
20
4
 
12
 
! Отговори
хаха преди 6 години
Единствената телевизия, в която можеш да работиш и да не си известен...
19
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да им дадат златен скункс. Заслужават го хората от БНТ.
18
7
 
20
 
! Отговори
До 15 преди 6 години
Най-добрите и професионални новини са все още по БНТ.Гледат нормалните хора.Вие пуберите сте друга бира.
17
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябва да компенсират с повече анимации по БНТ2 (или БНТ1) или пък някакъв нов канал.
16
4
 
28
 
! Отговори
Чиновник преди 6 години
Това, което са излъчили не е никакво порно, но интелекта ви е твърде примитивен, за да го схванете. Ако беше турски или индийски сериал, щяхте да сте много доволни защото идеално пасват на ориенталския ви манталитет.
15
3
 
6
 
! Отговори
Кумранец преди 6 години
А защо давате на Анри глупостите?! Оставете го да източва субсидии от държавата и да си живее.
14
0
 
5
 
! Отговори
Киро Кюмюря преди 6 години
Ами да им дават рекламно време колкото на частните телевизии и няма се чудят какво да дават. БНТ-2 мин на час, останалите -30 на час...хахаха
13
10
 
10
 
! Отговори
??? преди 6 години
Че то кой още гледа БНТ?!