Лак за нокти, цветя... 11 неща, които да съхранявате в хладилник

Никой не би посмял да държи прясното си мляко на плота в кухнята
23 сеп 2017 16:05, Михаела Лазарова
1
Лак за нокти, цветя... 11 неща, които да съхранявате в хладилник
Снимка: pixabay

Някои хранителни продукти задължително се държат в хладилника. За повечето от тях сме добре запознати. Никой не би посмял да държи прясното си мляко на плота в кухнята.

Има обаче и продукти, за които не подозираме, че е по-добре да бъдат съхранявани на хладно. Някои от тях ще ви изненадат.

Освен тях има и неща, нямащи нищо общо с хранителните продукти, които също е препоръчително да държим в хладилника, за да се удължи техния срок на експлоатация.

Всички изненадващи неща, които е добре да бъдат съхранявани в хладилник, вижте кои.

Сушени плодове

Нямаше да ви хрумне да държите сушените плодове в хладилника, защото са дехидратирани и издръжливи. Вярно е, че те не се развалят толкова бързо, колкото пресните плодове, но ако ги съхранявате в специално отделение в хладилника ще удължите срока им на годност до 6 и повече месеца.

Червено вино

Схващането, че червеното вино се пие топло е много популярно. Според някои специалисти по вината е най-добре червеното вино да се охлажда съвсем леко преди консумация – не повече от 30 минути в хладилника. Така вкусовите му качества и антиоксиданти се активират и носят множество ползи за здравето.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари