Направи нещо срещу нищо: Фризьорът, който подстригва бездомните

Джошуа е не само фризьор, той е техен приятел
25 сеп 2017 20:11,
3

Снимка: Instagram. joshuacoombes

 

Британски фризьор прави безплатни прически на бездомни хора, като по този начин ги преобразява напълно. Джошуа Комбс започнал спонтанно благотворителната си инициатива, с която иска да пречупи стереотипите на обществото.

По негови наблюдения хората само заобикалят бездомните: "Исках да ги насърча да покажат малко повече ангажираност към техните проблеми и доброта. Дори и само да им казват "здравей", не да ги игнорират и изолират от обществото, което само изостря страданията им".

Джошуа не просто подстригва бездомните, той ги кара да се чувстват истински добре в ръцете му, като след това на техните лица греят усмивки, които коренно ги преобразяват.

Към идеята му се присъединила ветеринарната лекарка Джаде Стат, която пък безплатно оказва помощ на бездомните кучета – почиства ги, реже им ноктите, дава им лекарства, ако се наложи.

Доброволците разказват, че тяхната работа им е помогнала да се срещнат с редица интересни хора, а дните им често са изключително непредсказуеми.

Двамата са категорични, че работата им на улицата ги е накарала да осъзнаят какви щастливци са, че имат безопасни и чисти места за живеене.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мацката от снимка 3 ако е без дом - да дойде у дома ;)Мойта *** ще я изритам тутакси ...
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да прав е, не всичко в живота е пари,както у нас сега!
1
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А касов апарат има ли? Щото тук ще го изкарат престъпник, че не си дели печалбата с герб.