По следите на едно чудо: Къде е Кехлибарената стая?

Чудото на руските царе пада в ръцете на нацистите и там се губят следите
17 окт 2017 15:32,
16

Германски учени обявиха, че са открили следи от Осмото чудо на света – отдавна изгубената Кехлибарена стая на руските царе.

Съкровището, оценено на над 200 милиона паунда, представлява стая в Екатерининския дворец в Царское село, блицована изцяло със стотици кехлибарени панели, злато и скъпоценни камъни.

Следите на великолепното творение се губят през 1941 година, когато то е откраднато от нацистите. Според трима германски изследователи нацистите скрили кехлибарената стая в една от пещерите в Рудните планини, намиращи се на юг Дрезден.

Там се намирал подземен комплекс, използван от Хитлер за тайни научни експерименти.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Един българинСрам ме е, че си българин! Е те такива *** българи не мислех, че има! Стаята е изнесена в педантично подредени сандъци от Двореца на Екатерина Велика в Царское село, на няколко километра от Ленинград (Санкт Петербург).Това е на 827 км по права линия от Кьонигсберг. Стаята е открадната през 1941 г, а Кьнигсберг е превзет през 1945 г след ужасяваща британска въздушна бомбардировка и мощен съветски артобсрел! Какви замъци, какви пирове, какви офицери заповядали какво, добиче тыпо!
13
2
 
2
 
! Отговори
ШибиРиби преди 6 години
200 грама кехлибарена ракийка и кат тръшна жината на русенското пружини пружини Дреме ми за стаи маи и разни кирпичи
12
1
 
3
 
! Отговори
Ко Речи преди 6 години
"блицована" ?
11
3
 
2
 
! Отговори
рускиня преди 6 години
До от 4за рускиняИмаш големи връзки в разузнаването, защото даже членовете на Политбюро не са знаели тези подробности. А Вариации на тема Natianlgeographic прави кажи речи всека година. И последно спомена ,че на търг "Сотбис" на два пъти попадали плочки от тази стая.
10
2
 
1
 
! Отговори
от 4за рускиня преди 6 години
Не, не съм бил там ,но това е информация от твой сънародници,които са били там,както и на такива които са чели разсекретини доклади на КГБ и ЩАЗИ по случая с Кехлибарената стая.
9
5
 
7
 
! Отговори
рускиня преди 6 години
А на всички ,които се загрижеха за изгорен замък в Кенигсберг съветвам да потърсите информация,какво направили немските войници с Петродворец, Павловски дворец в Гатчина. Немски войници окрадоха всичко по пътя си в Полша Чехия Русия - но тук се пъшкат за това,че руски войници подпалиха замък при щурма. Двойни стандарти , а ?И последно, руснаци си направиха труда, вложеха средства и възстановили свое национално богатство.Ами в БГ? Къде какво имало .....
8
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 123 Кехлибарената стая е подарък от Пруския крал.
7
4
 
9
 
! Отговори
рускиня преди 6 години
До 123.Само се чудя на глупостта на фраза "..Вместо да си се е грижил з анарода си, тежният император си е правил стаи с кехлибар, злато..." . Ай сега да видим как живял Людовик XVI и как живял народа. Хайде да поразгледаме епопея на Тюдорите, Валоа, Стюартите, Плантагенетите, и Сакс-Кобургите. А сега кажи ,кой от тях се загрижи за народа си? На нали трябва да плюней по "руска работа".И инфо: стаята е подарък от пруски крал.
6
13
 
4
 
! Отговори
123 преди 6 години
Хубава работа, ама руска. Вместо да си се е грижил з анарода си, тежният император си е правил стаи с кехлибар, злато и какво ли още не. Не че е грозно, но цялата работа малко *** избива. Малко като случаят с Аляска.
5
8
 
7
 
! Отговори
рускиня до 4 преди 6 години
Силно се надявам ,че говориш по собствени наблюдения. Предполагам че с бил там да лъскаш тоалетни на немските войници. Щом си очевидец - вярвам те.
4
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стаята е унищожена от пияни немски войници, по-късно съкровището вече е разпродадено на парче от самия Хитлер и така Германия се финансира от кражби на злато, съкровища и скъпоценни камъни. Немците са крадци и убийци днес искат да ръководят цял ЕС време е Путин да насвие сармите отново, а ние ще помагаме с каквото можем. Смърт на Меркел и ЕС долу миризливия европейски чипик.
3
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не може да са я открили,тъй като Кехлибарената стая е унищожена от руски солдати по време на разстрела и палежа на замък в гр.Кьонингсберг/Калининград/.Интересното е ,че когато пада града посведения на съветски офицери,замакът е бил непокътнат.Впоследствие ,,неграмотни"офицери и солдати организират вакханалии в замъци и дворци в града.
2
8
 
10
 
! Отговори
Един българин преди 6 години
Открили са тapaтaнци, нищо не са открили!Кехлибарената стая за съжаление е унищожена от руски войници които са запалили един немски замък по заповед на малoyмни офицери. После са съчинили приказката, че е била открадната от германците, но е запазена, защото иначе Сталин е щял да ги татуира до стената с няколко куршума тия които са наредили запалването.
1
11
 
10
 
! Отговори
zeus преди 6 години
Нищо не са открили, за съжаление Кехлибарената стая е изгоряла в подземията на един немски замък, след като руснаците са го запалили, каква ирония на съдбата.