Котката е проклета? Пратете я да работи!

Програма превъзпитава домашни любимци, пращайки ги да ловуват
14
Котката е проклета? Пратете я да работи!
Снимка: Dnes.bg

Програма на приют за животни във Филаделфия, САЩ превъзпитава проклети домашни котки, като ги праща да работят при частни собственици или учреждения, предаде Асошиейтед прес.

Приютът превърнал в реалност идеята си да праща драскащите, хапещите и непослушни домашни любимци при собственици на хамбари и конюшни, където да ловят мишки. Началото поставили още преди 4 години. В настоящето обаче от котките за превъзпитаване могат да се възползват също заводи и складове, използвайки ги като екологичен контрол по вредителите.

"Част от причините котките да бъдат опитомени е желанието на стопаните да се оттърват от популацията на гризачи. Ние се възползвахме от естествените инстинкти на тези домашни любимци да ловуват и въз основа на това направихме програма", каза говорителката на организацията Ейм Дормини.

Котките са ваксинирани, кастрирани и безплатни. Задължение на собствениците на обектите, които ги приемат, е да осигуряват храна, вода и да полагат грижи за новите си служители.

В САЩ има редица приюти с подобни програми. Един от първите, който се намира в Лос Анджелис, търси работа за непокорни котки от 1999 г. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: котки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До vladyОбикновено каквото човек мисли за другите му се случва същото.
12
1
 
7
 
! Отговори
д-р Фройд преди 6 години
Запази си час при психиатър,че си опасен за съседите!
11
35
 
3
 
! Отговори
vlady преди 6 години
Най-доброто средство за възпитание на котка е боят до кръв. Така се научават на ред. В краен случай може да се отрежат 1-2 лапи, най-добре от тазовите и раменните стави. Също трябва да се отрежат вибрисите.
10
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Голяма красаваец/красавица е на снимката.Аз имах една котка, която не обичаше да я държат или галят. От съвсем малко коте не даваше да я пипаш. Вечер сама си заставаше на терасата и искаше да излезе, даже зимата спеше навън. Истинска дивачка, въпреки, че я имах от няколко месечна. Накрая я занесох на село, там й беше по-добре, но си беше повярвало много и гонеше даже и кучетата. Е, явно не всички са се уплашили от нея щото не свърши добре :'-(
9
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Факт е, че невсички животински модели за лекарствен метаболизъмработят, имайки предвид новостите в науката. По-рано имаше едно понятие "уретанизирана котка с дренаж през вена портае". Западната наука напредна и заради опитите си в бившите колонии върху носърчета. За съжаление ние нямаме колонии или трудови лагери и затова трябва да се върнем към животинските модели, въпреки неудобствата им. LD50 трудно се установява сред носърчета, тъй като нямат близкии метаболитни процеси.
8
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Казах късокракото ниско творение пардон пародия на природата иска гризе дървото.
7
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прочетете за персийската котка въобще за котки.Една котка е в състояние да ви излекува от тежка болест.И след това хвърляйте "ум".
6
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В селската плевня котето си прави нова територия и се чувства значително по - добре отколкото в тесния миризлив апартамент. Стига да има къде да се прибере на топло понякога и стига да има кой да го погледне от време на време. Котетата обичат да имат избор. По - агресивните имат нужда от повече ловуване и малко по - сурови условия. Също като при хората.
5
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Котките и бебетата се ползват в психологията. Преди всичко при работа с деца и хора подложени и преживяли насилие и тормоз.
4
10
 
11
 
! Отговори
dmx преди 6 години
В концлагер за котки да ги пратят най-добре! Що за болен мозък трябва да си да махнеш котката от територията и, за да я пратиш на "превъзпитание" в някаква селска плевня. Бих пратил тези "иноватори" в затвора.
3
0
 
9
 
! Отговори
ив преди 6 години
Абе те ги пращат да ловят мишки и искат приемното семейство да им осигури храна?! Който е живял десетилетия с котки,като мен, знае че те си имат естествен интерес към птици и мишки. Трябва само да бъдат свободни и гладни.
2
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако нямате време да си играете домашните си любимци, защо избощо ги имате. 5-10 минути на ден игра, са напълно достатъчни. В уийкндите може би, малко повече. А на такива който кавам - "Егати и котака, сега и да си играя с него !" ще отрпавя въпрос:Защо имате котки, као не може да си играети (или не искате) с тях ?Не ми излизайте с номера, че е заради мишките.
1
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Важи не само за котките