Чувствителните типове не са на почит! Защо ли?

Жените си падат по мъже с деликатно лице и силно тяло
14 дек 2017 20:47,
6
Чувствителните типове не са на почит! Защо ли?
Снимка: Pixabay

Австралийски учени установиха, че жените харесват високите и мускулести мъже, а слабичките чувствителни типове отстъпват на заден план, съобщава БТА.

Най-важно за дамите е мъжът да е здравеняк, с мускулести ръце и торс. Впечатлението за физическа сила е основният фактор за привлекателността на мъжете. Тя определя повече от 70 процента от притегателната им сила. Височината и стройността увеличават привлекателността до 80 процента.

"Този ефект на височината и теглото може да се дължи на механизмите за избор на партньор и на признаците за здраве, или на ползите, които височината и стройността носят в агресията, лова и други аспекти на способностите за воюване", обясняват австралийските учени.

Учените от университета "Грифит" са работили със 160 жени, на които са показвали снимки на мъже без ризи, на които лицата са били замъглени. Резултатите сякаш противоречат на установеното от предишно изследване, че жените предпочитат не дотам мъжествените лица, които вече вдъхват по-голямо чувство за сигурност.

Изглежда най-привлекателната комбинация е по-деликатно лице със силно тяло. Самите мъже се оценяват като по-привлекателни, ако ръкостискането им е силно. Други изследвания показаха, че господата тренират усилено именно за да впечатлят жените. Жените са склонни да възприемат високите мъже като по-силни, дори и това да не е така.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Такива образи като тоя мекия на снимката никога не съм ги разбирал. Особено когато започнат да говорят с едни нежни гласчета и започнат да пръскат двупосочни сигнали с поведението си. Абе дори да нямаш фигура на културист, поне се вземи в ръце и се дръж като мъж бе.
4
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не случайно жените си казват че искат Мъж до себе си,а не чувствителна насълзена тетка.
3
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Изглежда най-привлекателната комбинация е по-деликатно лице със силно тяло. Самите мъже се оценяват като по-привлекателни, ако ръкостискането им е силно."Абе друго си е да си сложиш менте-очилцата без диоптър, да подстрижеш косата според последната метро-мо.да и да подадеш кашкавалена китка с ръка виснала надолу.
2
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
160 жени в Австралия не са представителна извадка. Ако направят изследване в Япония, няма да има дебеломускулести, защото в страната има ограничения за талията на мъжете. А смесването на чувствителен, слаб, нисък и нездрав е направо изумително като умозаключение.
1
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мене повече ме интересува защо медиите рекламирате и натрапвате женчовците и метросексуалните лигльови като идеал за съвременния мъж, след като е съвсем ясно какво харесват жените.