Роботите ни правят все по-излишни и все по-нещастни

Нашествието на машините се оказва заплаха за човечеството
16 яну 2018 14:40,
12
Роботите ни правят все по-излишни и все по-нещастни
Снимка: Rеuters

Д-р Субхаш Как, експерт по компютърните технологии в университета в Оклахома казва, че заетостта изпълва хората с чувство за самооценка и стойност. Но, когато роботите поемат контрола, животът на хората ще се обезсмисли.

Той твърди, че пристрастяването на все повече хора в САЩ към опиоидите или опиатите и възникването на екстремистки групировки са ранни знаци за бъдеща дистопия. А дистопия е общество или общност, описани в условията на несъществуващ дехуманизиран, нежелан свят. Понятието се разглежда като критически поглед върху съответен утопичен план, представен в бъдещето и доведен до кошмарни крайности.

"Началото на дистопията е налице. Ще има огромна безработица. Хората искат да бъдат полезни, а работата дава смисъл, така че светът ще потъне в отчаяние", обяснява д-р Как и допълва, че способностите на роботите и изкуствения интелект се увеличават все повече и повече, и не е далече времето, когато машините ще изземат работата на хората, а те ще заживеят в "адска дистопия".

Доклад от миналата година предвижда, че 800 млн. работници могат да бъдат заменени от машини до 2030 г. "Политиците започват да говорят за гарантиран минимален доход за всички, осигурена храна, подслон и смартфон, но това не е основният проблем. Според мен сегашната опиоидна и лекарствена епидемия в САЩ е проява на това отчаяние", конкретизира д-р Как.

Според него настоящата революция заменя мислещия човек, но според някои ще се появят нови професии, за които дори не можем да си представим сега. Хората вероятно ще са принудени да придобият нови умения, за да получат работа.

Работниците в Китай вероятно ще бъдат най-силно засегнати от преминаването към автоматизация. Други страни, изправени пред най-голямата промяна, са САЩ, Германия и почти половин Япония, пише английското издание "Дейли Мейл".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е нова индустриална революция...човека ще се приспособи както винаги е правил
8
1
 
3
 
! Отговори
маке преди 6 години
не е лъжа помислете само за обработката на незнам коко си хектара земя са необходими 10-ина човечета трактор комбайн и так дале само преди 100-ина години един човек зорлем изорава 2 декара ами автомобилните заводи поточни линий нема да видиш жив човек при тех цнц машините също работил съм на 6 струга и три фрези и имах работа 2-3 часа през останалото време си кръкахме т.е 10 работника са вън от играта
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е една от новините, която ви кара да се чувствате нещастни, дори и никога да не сте виждали такъв робот. По-добре не четете такива фалшиви новини.
6
0
 
2
 
! Отговори
"-" преди 6 години
Жени роботки, мъже роботи, домашни роботи (чистят, перат, готвят...) ДжиПи роботи,и т.н; и т.н....Симбиоза между хора и роботи, а може би и биороботи, прехвърляне на човешкото съзнание в позитрония мозък на робота...Напомня поредицата на американския писател фантаст Айзък Азимов "Стоманените пещери" .
5
3
 
3
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
Баламосват ви. И най-съвършената машина не може да функционира абсолютно сама, без поддвъжка, захранване, консумативи. А машина да поддържа мажина, и да изработва чрез други машини части за ремонта им, както и да се саморазвива интелекта на машините, поне още 100-150 години ще е в сферата на научната фантастика.И най-съвременните машини без човека , са куп желязо.Вярно, може да са куп скраб, или куп бомби, но си трябва човешка ръка и воля за всичко, свързано с тях, от рудата, до покритието боя.
4
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе какви роботи ви се привиждат бе, говорите ми приказки от бъдещето. Това, че някакви платени "учени" пак фантазират, какво общо има с моето щастие ?
3
0
 
6
 
! Отговори
Искам робот преди 6 години
Много сте зле ! Аз съм супер нещастен защото винаги съм искал робот, а нямам !!!!Само липсата му ме депресира :|
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То от нерви маи по добре да станеш робот само програма и за нищо се не ядосваш.Днес яд утре яд нема такава държава да живее простолюдието
1
3
 
21
 
! Отговори
zeus преди 6 години
Робота никога няма да замени човека!Древна канибалска мъдрост