Зелени сте? Пука ви за планетата? Рискувате депресия!

Експерт: Климатичните промени са постоянен стресов фактор
19 яну 2018 21:25, Красимир Ангелов
3
Зелени сте? Пука ви за планетата? Рискувате депресия!
Снимка: Reuters

Хората, които са загрижени сериозно за съдбата на планетата, могат да развият тревожност и депресия, предаде Ройтерс, позовавайки се на американско проучване, посветено на ефекта от климатичните промени върху психичното здраве.

Изследователи от университета на Аризона са установили, че най-уязвими са жените и хората с по-ниски доходи, които се тревожат за здравето на планетата в дългосрочен аспект.

"Климатичните промени са постоянен стресов фактор", казва ръководителката на изследователския екип Сабрина Хелм, цитиран от БТА.

Специалистите отбелязват, че признаци на депресия се наблюдават по-скоро при индивиди, обезпокоени не от рисковете за човечеството, а за съдбата на други видове, растения и природата като цяло.

Откритието е базирано върху анализ на стотици проучвания, авторите на които са изследвали как екстремни климатични проявления като урагани, наводнения и суши влияят върху психичното здраве на хората. И докато редица изследвания откриват връзка между безпокойството за съдбата на планетата и развитието на посттравматичен стрес, малко проучвания са посветени на психичните проблеми, произтичащи от всекидневните "климатични" тревоги.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Зигмунд преди 6 години
Ужас! Зеленият човек - Бойко Б. рискува депресия ! Какво ще стане с бащицата? А ония червените на ***.Ни са големи щастливци - те мислят само за крадене!
2
3
 
2
 
! Отговори
тъй е преди 6 години
Руснаците са разбрали защо въпреки усилията живеят по-зле от Българите.Защото си губят времето да ни правят мурафети и не си гледат тяхната работа.Ето виждаме как Путин обърка и се прекръсти наобратно като разбра какъв е дохода на глава от населението в България и Русия.
1
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е,ако никой не се тревожи,ще стигнем до другата крайност - тотално замърсяване на природата и невъзможност за живеене в чиста околна среда!