Жените плащат "розов данък", мъжете – не!

Експерти в модния бизнес провели проучване на пазара
28 май 2018 10:00, Елка Василева
36
Жените плащат "розов данък", мъжете – не!
Снимка: архив, Reuters

Жените заплащат повече пари за едни и същи стоки в сравнение с мъжете, като по този начин биват негласно таксувани с тъй-наречения "розов данък", пише в. "Дейли мейл".

Експерти в модния бизнес провели проучване с обикновен бял тишърт, с един и същ размер и еднаква материя, продаван на жените и на мъжете.

Оказало се, че стоката, предназначена за дамите, се предлага с 45% по-висока цена на територията на Великобритания. Това важало за почти всички големи марки, като "Гап", "Ривър айлънд", "Ейч енд Ем" и др.

Специалистите наричат по-високите цени за женските стоки "розов данък", който представлява скрита надценка за дамския асортимент.

Експертите отбелязаха, че по време на проучването им не само цветът, а също така материята и кройката на повечето фланелки за мъже и жени били идентични.

Парадоксалното било, че за направата на мъжки тишърт отива повече материал и въпреки това представителите на силния пол си купуват подобни артикули на по-евтини цени в сравнение с дамите.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
2
 
1
 
! Отговори
Справедливост преди 5 години
Кифлите го правят!!!нормалните жени знаят цената на парите и ценят мъжа и труда на мъжа до себе си!!!!пази Боже от кифлички!!!!!!
34
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Причината е, че жение са по-големи консуматори/материалисти и в главите им само как да си купят нещо НОВО и затова тях ги скубят повече - по тази логика в България какъв данък плащаме за по-скъпи стоки с по-ниско качество и на най-ниска покупателна способност...тази изсмукана от пръстите статийка е поредния клин в унищожаването на традиционните семейни ценности......
33
2
 
11
 
! Отговори
ето защо преди 5 години
Вижте-мъж няма проблем да си купи тениска от 7 лева от китайски магазин. Но масово жените смятат,че е непрестижно, и си купуват същата тениска, която я има в китайския магазин ,но от бул. Витоша за 40 лева. Или обувки-мъжки сандали в Китайски магазин-30 лева, същите, но в центъра с печат на добра марка-120 лева. Жените, ако видят евтино-не купуват, мислят,че е некачествено, което не е вярно, всичко, дори и скъпите марки са шити в Китай. Мъж няма проблем да купи евтино, ако това е адекватна цена
32
2
 
6
 
! Отговори
v преди 5 години
МНОГО СТРАННО, КАТО СЕ КАЖЕ НЕЩО, ЧЕ ЖЕНИТЕ СА НЕОПРАВДАНИ И ВИКАТЕ, ЧЕ БИЛО ФЕМИНИСТКО, СЕКСИСТКО. А КАТО ИМА ЗЛО СРЕЩУ ТЯХ ПОДКРЕПЯТЕ И МЪЛЧИТЕ, А ДВУЛИЧНИЦИ. ИСКАТЕ ЖЕНАТА ДА СИ ПЛАЩА ЗА ВСИЧКО А ОСИГУРИХТЕ ЛИ ДОСТАТЪЧНО РАБОТНИ МЕСТА ЗА ЖЕНИ И БЕЗ ТОРМОЗ? А КОГАТО ВИ РАЖДАТ ДЕЦАТА И ТОГАВА ЛИ ДА ВИ РАБОТЯТ? А КОГАТО РАБОТЯТ КАТО ВАС СА МРЪСНИ КАРИЕРИСТКИ, КОИТО САМО ДА СЕ ЖЕРТВАТ, ЖИВОТА СИ, НА 3 СТАНА КАТО РОБИНИ, А УВАЖЕНИЕ - 0
31
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До момичеАбе какво да ти кажа на онзи 18 случая е едната крайност, а твоята другата крайност и двамата сте странници. В крайна сметка когато мъж и жена имат сериозна връзка, живеят заедно, няма мое и твое, то става общо, но пък и някой от двамата, нека не се лъжем, в масовия случай жената, да ползва партьора си като касичка, си е използвачество, от такива колкото по-далеч, толкова по-добре. Но да, всеки да е гледал като си е избирал мъж/жена, какво си търсел, това си получил.
30
8
 
9
 
! Отговори
Американ преди 5 години
Това е защото жените са гъски, готови да плащат грешни пари за глупости..
29
3
 
14
 
! Отговори
момиче преди 5 години
До 18Да си гледал като си се женил. Аз никога не съм искала пари от моя приятел.Той си изкарва и аз си изкарвам.Той си ги харчи неговите, аз моите. Не виждам защо някой трябва да ми плаща парцалките предвид факта ,че никой не е длъжен на никого.
28
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До айде-е-е-Зареже ги тази бездарници джурналистите, те си мислят, че като преведат нещо написано от чужда медия и то много неграмотно, да степен в която се губи смисъла и са много велики. На български ли ще пишат или на английски? Какво значи това тишърт? Няма такава дума! Защо не почнете да пишете на шьокавица? Няма такива мързеливи бездарници.
27
1
 
11
 
! Отговори
айде-е-е- преди 5 години
В БГ не е така. Асортимента като модел и размер е в пъти по-малък.Цените обаче са по-големи.Освен това Т-shirt означава фланелка на която ръкавите са като буквата Т и идеално се превежда като тениска от знаещите.Жуналистиката е най-слабото звено в България.
26
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изобщо не съм съгласна с написаното. Аз съм жена и мога да ви кажа. че си намирам в пъти по евтини и качествени неща в сравнение с мои приятели. Да не говорим, че и мъжките неща са много по-скъпи и без голям асортимент(говоря за дрехи)!
25
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поредната сексистка ултра феминистка статия - дайте да ги избием тази мъже, особено онези най-лошите бели европейци, за всичко са виновни те. Сега сме виновни и за това, че жините са болни на тема парцалки!
24
1
 
4
 
! Отговори
nina преди 5 години
#24Не сте прав/а,имат добри дрешки за бебета,също така 2-8 г. памучни дрешки.Зара като качество са по-добри,но и цената съответно е по-всока.Специално за детската градина HМ за моето дете са ок,тя всеки ден се прибира,вcе едно е работила в мината ;) Аз съм в Дания и при нас детските дрешки са доста скъпи,HM са една от най-евтините марки.
23
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-добре нищо не купувайте от НМ. Качеството им е толкова отвратително, че ме е срам да им влизам в магазините. Има по-хубави неща на същите или само малко по-високи цени.
22
4
 
4
 
! Отговори
Дъртий преди 5 години
Когато ни сакаш да се правиш на кифла минаваш и без розов данък. Ама кога акъло ти е на кифла си го плащаш, по-точно ти го плащат. Та въпросът е, че пак мъжет го плащат розовия данък, заради кифлите.
21
0
 
4
 
! Отговори
nina преди 5 години
До Анонимен #12Затова пазарувайте HM онлайн,на разпродажба.Аз не купувам техни дънки за дъщеря ми обаче,правят много тесни крачоли,не знам защо,но едва се обуват...
20
1
 
5
 
! Отговори
До ХР преди 5 години
Какво общо пък има секса с това дали една жена харчи или не? А и кога ще правят секс зависи от мъжа-ако не си поиска може и половин година да се влачат.Ако знае как да си поиска лесно стават нещата
19
1
 
7
 
! Отговори
XP преди 5 години
До АноКато си я избирал с глава навряна не знам къде си кой ти е крив? Не всички жени са като твоята. Има такива които си копуват нещата със собственои и честно изкарани пари. Ама те няма да те заведат в леглото си по най-бързия начин.
18
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нямам нищо напротив да платя по-висока цена ако затова шивачките щяха да получат нормална заплата. Тъй като те шият много бройки на час, стотинки биха направили огромна разлика. Обаче западният търговец, който поръчва, стотинките и тях си ги прибира в джоба. Така е и при евтините, и при по-скъпите дрехи - разликата отива в джоба на търговеца.
17
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жената плащала,айде стига бе смешници,коя жена плаща?Ето моята примерно,един лев не е изкарала,ама винаги съм и длъжник.Дължа и собствените си пари,които и давам.Тя: "мило,ето ти списъка с покупките,които си купих,дължиш ми 500лв" , Аз - "Ама аз оня ден ти дадох 500лв", Тя - "Ама те бяха за предишния списък"...иначе купуват жените,купуват заради такива като мен,я да взема лопатата и два пъти по главата да изравним сметките.
16
1
 
3
 
! Отговори
Морския преди 5 години
Харесвам да си купувам нова тениска, но най старата си, а по като е мокра на жената нейната ;)