6 неща, които да не почиствате с антибактериални кърпички

Дървени повърхности и мебели
20 фев 2019 18:24, Михаела Лазарова
1
6 неща, които да не почиствате с антибактериални кърпички
Снимка: istock

Антибактериалните мокри кърпички са добър помощник, когато сме навън и нямаме подръка топла вода и сапун, с които да дезинфекцираме ръцете си от бактерии и вируси. Почистването на предмети и пособия вкъщи с мокри кърпички обаче невинаги е добра идея. Вижте защо.

Не почиствайте детски играчки

Детето ви се разболява често. Антибиотиците не помагат за овладяване и бързо преодоляване на инфекцията. В много случаи именно в това е проблемът – неправилното и прекалено използване на антибиотични препарати. Като допълнителен излишък се явяват и антибактериалните кърпички, които убиват както вредните, така и полезните бактерии по детските ръчички след игра с дезинфекцираните играчки.

Избягвайте почистването на предметите, с които детето си играе, с антибактериални кърпички. Достатъчни са водата и сапунът.

Всичко, което абсорбира влага

Безсмислено е да хабите сили и енергия в почистване на меки и пухкави тъкани с антибактериални кърпички. Килими, мокети, дамаски са само част от повърхностите, при които няма нужда да употребявате кърпички. За да подействат антибактериалните субстанции при прилагане са нужни 2-3 минути. При пухкавите и меки повърхности е необходимо доста повече време, което намалява желаните резултати.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари