Лабрадорът Фрида се пенсионира, спасила е 12 живота

Тя е определяна като най-смелото куче в света
27 юни 2019 07:47, Александър Попов
5

Това е Фрида, която носи гордо определението "най-смело куче в света".  Лабрадорът, който живее в Мексико, имал една единствена мисия - да спасява човешки животи.

Тя се прочу с изработените специално за нея предпазни очила и неопренови обувки, разказва Bulgaria ON AIR. Те я предпазват по време на тежката ѝ работа - издирване на хора след земетресения, свлачища и други бедствия. През 9-годишната си кариера в мексиканските военноморски сили Фрида е спасила 12 човешки живота и е открила над 40 тела под руините – повече от всеки друг свой колега.

Фрида, кръстоска между голдън ритрийвър и лабрадор, стана световноизвестна след земетресението от над 7 по Рихтер, разтърсило Мексико през септември 2017 година. Тогава тя се превърна в символ на надеждата и героизма.

Днес 10-годишна, Фрида е участвала в общо 53 спасителни операции не само в родината си, но и в Еквадор, Гватемала и Хаити. Но вече е пенсионер...

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лабрадорите са толкова мили и добродушни.
4
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво, Фрида! Заслужила си да се пенсионираш и то с почести! Често си мисля, че тези работещи кучета допринасят за обществото много повече от разни "хора", които цял живот висят на социалната система и само имат претенции.
3
0
 
13
 
! Отговори
я гледай... преди 4 години
Да си ползва пенсията със здраве.
2
1
 
36
 
! Отговори
dog преди 4 години
Няма лоши кучета!!! Има лоши хора!!!!!!!!!!!!!!!
1
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво *** на кученцето! Не всички са лоши!

Спонсорирани публикации