Брат и сестра отказаха да плащат данъци... нямало го в Библията

Даването на пари на държавата било против Божията воля
18 юли 2019 18:00, Нели Христова
26
Брат и сестра отказаха да плащат данъци... нямало го в Библията
Снимка: Pixabay
За Рембъртъс Биърпут и сестра му Фани Биърпут да плащаш данъци е против волята на Бог. Двамата австралийци отказали да се издължават на държавата, защото... това го нямало в Библията. 
 
От 2011 година насам, заради своите религиозни съображения, семейство Биърпут отказвали да плащат подоходен данък. Но макар те да мислят, че данъците противоречат на Божията воля, Върховния съд в Хобарт бил на друго мнение.
 
"Отдавайте Кесаревото на Кесаря, а Божието на Бога!", позовал се на слово на Исус от библията съдията Стинът Холд. Той осъди мисионерите да заплатят на фиска 1,6 милиона долара за неплатени данъци, пишат от БТА.
 
Съдията, в стила на семейство Биърпут, изтъкна пред християните, че в нито един пасаж от Библията не е споменато, че не трябва да се плащат данъци. Което означава, че този акт не противоречи на Божията воля.
 
Холд все пак изтъкна, че мисионерите истински вярвали в правотата си и те не били хитрували, за да не плащат данъци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
1
 
! Отговори
Кристиян преди 4 години
До Sicht PunktИрландия има 10% данък (като нас)Черна Гора -9%Унгария -9%Кипър - 12.5%Малта-7.5%Швейцария -16.5%, ДДС -2 до 7%Остров Ман - 0%Дубай -0%
20
0
 
5
 
! Отговори
Из Библия преди 4 години
Марк 12:14. Те дойдоха и Му казват: Учителю, знаем, че си справедлив и немариш за никого, понеже не гледаш на ничие лице. а истински поучаваш на път Божий. Позволено ли е да се дава данък кесарю, или не? Да дадем ли, или да не дадем?15. А Той, като знаеше тяхното лицемерие, рече им: що Ме изкушавате? донесете Ми един динарий да го видя.16. И ге донесоха. Тогава им казва: чий е този образ и надпис? Те Му казаха: на кесаря.17. Иисус им отговори и рече: отдайте кесаревото кесарю, а Божието Богу.
19
0
 
1
 
! Отговори
Кристиян преди 4 години
Знаяи 8 години са имали допълнителни оборотни 1.6 мил долара.Е, явно нещо биха изкарали от тях.В Австралия цените на жилищата се качват поне по 10% годишно и данъците са високи - 42%, хубаво е да имаш оборотни пари.Хитреци !
18
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прави са ! Длъжен си да плащаш всевъзможни данъци,такси и тн , а държавата не ти е длъжна нищо ! държавата са 10% ,които източват всичко и се подиграват на овцетовнасяш внасяш ,а онея грабят
17
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами и българската православна църква споделя схващането, че според библията не трябва да се плащат данъци на държавата и не плащат за нищо, макар да въртят някакви бизнеси. Но пък библейските текстове не противоречат да получават от държавата субсидии и да им се плащат натрупаните дългове.
16
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако направят нова религия на вярващите, че Бог е против данъците, сигурен съм, че много бързо ще привлече последователи.
15
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вярата на хората трябва да се уважава, не трябва да посягаме на религиите. И аз споделям същата вяра без да съм религиозен и да търся текстове в библията.
14
2
 
8
 
! Отговори
Библиофил преди 4 години
Как да няма, 10% плосък данък, черно на бяло си го пише във всяка библия.
13
10
 
16
 
! Отговори
Sicht Punkt преди 4 години
Най - социалните държави, привличащи най - много хора, са с най - високи данъци- скандинавските държави, Дания, Германия, Швейцария ..., тези с най - ниски са най - бедни и кълвачите там умират от глад. Данъка е основата върху която се гради цивилизованата държава. Без данъци отиваме към първобитните общества, където всеки се е борил за мръвка. Който не плаща данък, няма право да ползва придобивките на съвременото общество!! ФАКТ НЕУСПОРИМ!!
12
2
 
7
 
! Отговори
Не ни занимавайте с преди 4 години
Вова знае какво прави!
11
2
 
9
 
! Отговори
баба Ванга преди 4 години
Споко, Вова Путин има грижата за Русия, Америка ще се унищожи сама!
10
5
 
4
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
от давана няма върховенство на библия а има върховенство на конституциямай са изостанали да разберат в коя година живеятпо тази логика всеки готвач поглеждайки в готварската книга може да претендира че това важи и за него
9
5
 
12
 
! Отговори
Я па я..! преди 4 години
Не ни занимавайте с глупости.Дайте нещо за Путин.Кога ще унищожи Америка ?
8
3
 
18
 
! Отговори
Циник преди 4 години
Кесар... Титла дадена на хан Тервел за спасунието на Европа - от арабската напаст... само стъпало по-ниско от императора...Данъците като замисъл - са нужни на хазната... В последните години - такива като Меркел се гаврят с данъкоплатците си - хвърляйки тежко изработените им пари в ненаситните морди на африкански и арабски кафъри!
7
8
 
8
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Колега, червенотухлениците нарушават всичките 10 заповеди.Умен човек е този съдия. Задължил ги е да отдадат кесаревото кесарю. Защото всяка власт е от Бога. Само тази на червенотухлениците е от червенотухлената. Затова те прославят Св. Троица Мордохай-Енгелс-Улянов и четат св. Писание Капиталът.
6
1
 
18
 
! Отговори
Бай Иван преди 4 години
Нашите *** сигурно затова не плащат данъци.... чели са библията явно
5
14
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То в библията също не пише ,че с кръв не бива да се взема властта,но комунистите го сториха и избиха много свещенници и други,опълчили се срещу едно зло....В библията има седем божи заповеди,които не са спазени от червените терористи.
4
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И католиците четат така Библията- пише да не пожелаваш жената на ближния си, но не пише нищо за момченцето на ближния.
3
1
 
28
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
щуротия!Мислех че пръв ще отбележа,но видях ,че са го споменали:-"Отдайте Божието Богу,Кесаревото-Кесарю" отговорил Исус,когато го попитали дали требе да плащат данъци......Въпроса не е дали да плащаш данък на държавата!...Въпроса е така наречената "държава" КАКВО ПРАВИ С ТВОИТЕ данъци?!!!!Ако тя (държавата) ги използва за това да брани ТВОИТЕ интереси,да въвежда ред и справедливост,тогава ДА!..-Да плащаме!!Но ако Мутри използват данъците НИ за да си пълнят гушите,то..НЕ,благодаря!
2
3
 
11
 
! Отговори
Totenkopf преди 4 години
Да бе искрено вярвали, ама друг път и аз да дължа, 1.6 млн. долара и аз ще вярвам в квото трябва, ама тоя съдя хич не е бил ***, то ако всеки така отказва да си плащам то държавата трябва да се закрие.