Marvel изрита "Спайдърмен" от филмовата си вселена

Компанията се скарала със Sony
21 авг 2019 14:27, Нели Христова
18
Marvel изрита "Спайдърмен" от филмовата си вселена
Снимка: Marvel

Приказката за Том Холанд като Спайдърмен може би приключи след като Sony развали договора си с Disney.

"Много сме разочаровани, че няма да работим с Disney по следващите филми за "Спайдърмен", написа в свое изявление Sony. Преговорите между двете компании продължават вече месец, а когато Marvel обяви бъдещите си проекти за следващите няколко години, те не включваха "Спайдърмен". Проблемът идва от факта, че нито Disney, които притежават Marvel, нито Sony могат да се разберат, кой ще финансира филма и при кого ще отиват приходите.

Неразбирателството идва само дни, след като стана ясно, че последният филм Spiderman: Far from home е най-печелившият в историята на Sony.

Ситуацията относно героя всъщност е доста сложна.

Спайдърмен е комикс герой на Marvel, но когато през 1999 година компанията изпитва финансови затруднения, тя продава филмовите права за него на Sony. След това се появиха общо пет филма със супергероя - три с Тоби Магуайър и два с Андрю Гарфийлд.

През 2015 г., когато Marvel беше започнал възхода си, нова сделка бе направена между двете компании. Това позволи да видим новия "Спайдърмен", брилятно изигран от младия Том Холанд, във филми като Captain America: Civil War, Avengers: Infinity War, Avengers: Endgame и, разбира се, двете самостоятелни ленти Spider-Man: Homecoming и  Spider-Man: Far From Home.

Проблемът очевидно са парите. Двете компании си поделят приходите, но всяка от тях иска повече. Disney и в частност Marvel, са отговорни за това, филмът да е така добре възприет от публиката, за разлика от Sony, които винаги се провалят, както се провалиха с последния X-men.

Far From Home наскоро задмина Skyfall като най-печелившият филм за Sony печелейки 1,1 милиарда долара. Но... Far From Home се оказа и първият блокбастър тази година, който не е напълно финансиран от Disney.  За това от компанията поискали нова сделка - разходите и приходите по лентите да се делят 50/50. Sony отказали. А Disney, в типичният си стил, казали "Добре" и изритали героя от вселената на Marvel.

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е едно от най-ТЪПИТЕ решения
17
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хаха хора вие сте зле...В днешно време се продават институции и държави под масата за много по-малко пари. А вие обсъждате, че някоя филмова компания искала пари и не уважавала филма и актьора.. Я се осъзнайте, та те само за това работят, за пари, за много пари и винаги са били крайни.
16
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мисля, че е лесно да се примириш с този неуважителен 20-годишен супергерой и това е заради неразумните неща. Мисля, че е голямо неуважение както към Спайдърмен, така и към актьора му. Ако не искате да го включвате във филмите през годините, защо го пресъздавате? Това е като да се подиграваш както на Спайдърмен, така и на човека, който играе тази роля който го изиграва много успешно и се труди толкова много за тази лоля.
15
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От цялата филмова вселена най - спецелившия филм и герой е Спайдърмен. И ако го изпуснат те ще изгубят повече от актьора Том Холланд.Том Холланд е много добър актьор и през среднашите години го чака много добра кариера, дали ще изиграе лолятя Спайдърмен или не но той ще бъде най - добрия Спайдърмен във всичките филми за Спайдърмен. Тези който не искат него ще съжаляват за това един ден но ще е много късно за това.
14
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Marvel не изритаха spider man Sony го веха марвел и Сони имаха договор за spider man да е в марвел а марвел ще помагат на Сони с филмите но Сони мислят че могат да поемат спидъмен и го взеха защото марвел бяха го продали преди за да не фалират и Сони го купиха и сега го взимат но марвел се пробват да върнат зделката със Сони
13
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЕлемагХудожника на Чоко и Боко от Дъга-та изкара доста години в щатите работейки за Cartoon Network (Джони Браво, Лабораторията на Декстър).
12
2
 
4
 
! Отговори
tc tc tc преди 4 години
Спокойно, Дисни ще купи студиото на Сони след точно 3 години. Може да започнете да броите. :)
11
0
 
3
 
! Отговори
JJonahJamieson преди 4 години
Спайдърмен не му липсва материал за филми, а качествени кино хора, които да се ангажират с режисурата и сценария. Вижте в съседната статия какви хора се занимават с новия Бонд и ги сравнете с Кристофър Нолан и екипа му например. Сони се оляха с последните си филми, но аз предпочитам да останат като алтернатива на Марвел. Да не забравяме, че имат Том Харди като Венъм, Уди Харелсън - Карнидж, Мариса Томей - леля Мей, Майкъл Киитън - Вълчър и Джейк Джиленхол като Мистерио. Всички са на позиция.
10
2
 
7
 
! Отговори
Victimized преди 4 години
Сменят заглавието и може би името и пускат филм. Сони могат да правят филми Спайдър Мен колкото си искат, но не могат да ги включат във Вселената на Марвел, а точно тя носи толкова пари поради факта, че филмите са обвързани. Така, че Сони могат да се радват на тези приходи понеже други такива няма да докарат.
9
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След като усилено се заговори за LGBTQA+- спайдърмен това ми се струва като много добра новина. Нещо идеята за спайдърджендър не ми допада.
8
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 6Преди 2008-а беше вярно.
7
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ев жалко, мене ме радваха.
6
11
 
9
 
! Отговори
JJonahJamieson преди 4 години
Само Сшайдърмен струва повече от целия франчайз на Отмъстителите.
5
3
 
10
 
! Отговори
Елемаг преди 4 години
Taка е,като не искат да правите Дарко по комикс от "Дъга" ще се карате!!!И Чоко и Боко пак щяхте да спечелите пари от Блокбъстъра :)
4
10
 
25
 
! Отговори
Мътилник-изпъченяк преди 4 години
Най-добре да вземе да изрита от филмовата си вселена всички тия комиксови истории за седемгодишнии инфантилни герои,защото от полиране на мозъци зрителите вече не могат да си връзват и обувките особено в Щатите!
3
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лично - филмите за Човекопаяка винаги са ми били бозави и скучни. Супермените - също.Виж, с авенджърите имаше малко свежа нотка. Ама пет спайдъра и четири супермена - пъъъъъъълна греда! Не знам даже защо продължават да се карат за тях.
2
3
 
21
 
! Отговори
Жорко преди 4 години
ужас... кво ша праи ся спайди? пусти пари...
1
3
 
39
 
! Отговори
УЖАС преди 4 години
Пълен потрес, няма да мога да спя от стрес.