Протест по време на Модната седмица в Лондон

Активисти искат да обърнат вниманието към климатичните промени
22 авг 2019 19:15, Дарена Найденова
0
Протест по време на Модната седмица в Лондон
Снимка: Reuters

Климатичните промени се превърнаха в основен проблем през последните години. Повишаването на температурите, необикновените природни явления и топенето на ледниците започнаха да притесняват не само учените, но и обикновените хора. Все по-често се появяват съобщения, чрез които се насърчава по-малкото използване на пластмаса и смяната на автомобили с обществения транспорт. 

Сега, активисти, борещи се срещу глобалното затопляне, планират да затворят модната седмица в Лондон. Тя започва на 13 септември, а целта на протестиращите е да се обърне внимание на негативното влияние на модата върху околната среда. В плановете на групата от активисти попада блокирането на стилисти, модели и купувачи от това да участват на модните ревюта.
 
Това не е първата проява на групата, която носи името Extinction Rebellion. Членовете й успяха да затворят няколко улици из цяла Великобритания, като под обсадата попаднаха и някои от важните булеварди в Лондон. Трафикът беше спрян от цветни лодки в Кардиф, Глазгоу, Бристол и Лийдс. Преди това пък, групата направи 11-дневен протест през април, който предизвика десетки безредици в столицата на Великобритания. Тогава повече от 1000 активисти бяха арестувани. 
 
Още новини от света на модата четете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари