Как да държите диетата под контрол през уикенда?

Няколко лесни стъпки как да не сгафите
24 авг 2019 14:48, Екип на Tialoto.bg
8
Как да държите диетата под контрол през уикенда?
Снимка: Pixabay

Искате да отслабнете дълготрайно, ефективно и здравословно. Всички ви повтарят, че диетите имат своя „чийт дей“ (cheat day) и през уикенда може да си отпуснете душата, след като в останалите дни сте стриктни. Да, ама не! Уикендът е времето, в което можете да опропастите целия си режим, да наблъскате тялото с много ненужни и излишни калории и на практика да целунете за довиждане усилията си през седмицата.

 
Какво да направите, за да не се подадете на изкушенията?
 
Прекарвайте повече време навън
 
Доказано е, че когато човек има свободно време, е по-склонен постоянно да рови в хладилника. По-добре си запълнете деня със задачки и срещи, за да не се изкушавате.

Горете повече калории
 
И докато сме на темата със събитията през уикенда, по-добре планирайте неща, които ще ви помогнат да се движите повече като например – среща-разходка в парка, каране на кънки с приятел, излет сред природата… може и малко по-ексцентрични неща като яздене, бадминтон, кану-каяк и т.н. Когато сте в добра компания и правите интересни и различни неща, спортуването е повече от забавление, а ефектът върху тялото видим.
 
Планирайте храната
 
Ако сте склонни да се подхлъзнете, изчистете дома и хадилника си от всякакви изкушения. Заредете със сезонни плодове. Направете си от по-рано нещо по-здравословно, но галещо сетивата – йоурт с праскови; спаначено суфле; зеленчукова палачинка и т.н. – така хем ще имате усещането, че се глезите, хем няма да навредите на режима си.
 
Наспете се
 
Една от причините да се тъпчем с много ненужни храни и то в по-голямо количество е стресът и липсата на качествен сън. Когато тялото и мозъкът не са отпочинали, хормоналният баланс се сменя, събужда се измамен глад и вашите съпротивителни сили изчезват.
 
Подходяща компания
 
Когато имаш съюзник, винаги е по-лесно. Изберете си някоя приятелка, която също като вас внимава с храненето, вместо да излизате с тумбата, която винаги се тъпче с пици и се налива с газирани напитки. Ако искате вечерта да излезете на клубче, също заложете на приятели, които не прекаляват с коктейлите, защото те ви носят само празни излишни калории.
 
Още новини за здраве четете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: диетаконтролуикенд
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Наливайте се с дистилирана вода, прочиства от дълбоко.
4
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чакай, какво? Чийт дей нарушавал диетата? А, да - вие понятие нямате какво е чийт дей, затова си мислите, че пречи.Чийт дей ОРИГИНАЛНО е като претренираш и не можеш да се възстановиш добре за следващата тренировка, да се омухаш с ядене, за да не прецакаш мускула + да почиваш(без тренировки).Ако качваш, да ползваш чийт дей е нещо като "наказан в ъгъла". Ако сваляш е още по-зле. Но не изсушаваш мускула от претренирането. Ползването на чийт дей се избягва на всяка цена.А вие тук - редовно : )
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ВСИЧКО МОЖЕТЕ ДА ЯДЕТЕ ДАЖЕ И СЛАНИНА НО НАПОЛОВИНА ОТ ДОСЕГАШНОТО ВИ ЯДЕНЕ ГАРАНТИРАМ ВИ ДЪГОТРАИНО И ПОСТЕПЕННО ОТСЛАВАНЕ ВСИЧКО ДРУГО ДИЕТИ МИЕТИ Е ЕДНА ГОЛЯМА ЗАБЛУДА САМО ПЪЛНИТЕ ДЖОБОВЕТЕ НА МОШЕНИЦИТЕ НАЛИ ЗНАЕТЕ БОЛЕН НА ЛЕГЛО СЕ Е.......Е ОТ ТОВА СЕ ВЪЗПОЛЗВАТ МОШЕНИЦИТЕ
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не ви трябват диети ако ядете правилно и си ползвате краката.
1
2
 
6
 
! Отговори
ди Е-та преди 4 години
Купете си от новите смарт електроуреди, говорещ кантар, който охка и пъшка, огледало, което ви се подиграва и хладилник, който се заключва.