Празен самолет летя 200 км, за да вземе принц Уилям

Кралското семейство не знаело, че полетът им никак не е екологичен
29
Празен самолет летя 200 км, за да вземе принц Уилям
Снимка: архив, Ройтерс

Ръководството на авиокомпанията "Флайби" е наредило самолет да лети без пътници 200 км, за да може принц Уилям и семейството му да пътуват в машина с нейното лого, а не с това на шотландската компания, която извършва полетите от Норич до Абърдийн от тяхно име, съобщи в ."Дейли мейл".

Кралското семейство не е знаело, че евтиният им полет всъщност никак не е бил екологичен.

Тъй като самолетът, който обичайно е летял по линията, също се е придвижил празен след около 45 минути, двата полета са произвели общо 4,5 тона въглеродни емисии.

"Това е изключително необичайно и прави за посмешище похвалните опити на семейството да пътува по-икономично и щадящо за околната среда", каза неназован източник от транспортния сектор. "Очевидно вината не е тяхна, но това е абсолютно нелепо".

Говорител на компанията "Флайби" отрече те да са отговорни за решението, като каза, че тази линия се оперира от "Истърн еъруейс". От "Истърн еъруейс" отговориха, че серията от полети няма значение, "стига всички да са пътували добре".

Принц Уилям трогна британците, като заведе семейството си в Шотландия на гости на кралица Елизабет Втора с пътнически самолет, за разлика от брат си Хари, който за 11 дни пътува четири пъти с частен самолет. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Наглосаксонци, баце! Кво да ги правиш?!Пък и е нормално на наглосксите царят им да е най-нагъл.Той не знаел, че самолетите горят гориво и замърсяват!! Ба си! Нали уж беше пилот? На какво са го учили ?
23
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
хахаха, това ли им беше ниско-тарифния полет? С празен самолет идващ специално за тях и летящ специално с тях. Такова лицемерия.
22
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заслужават една революция и на тях да им дойде и да пътуват безплатно с шутове в Темза, както във Франция ядоха пасти навремето....
21
1
 
6
 
! Отговори
Присмехулник преди 4 години
трябваше и някой да изчисли за нас, плебса, и колко километра трябва да изтичат от кралското семейство под формата на джогинг за да компенсират тези 4,5 тона въгл. двуокис... хахаа..."някой чупи рекорда, някой пада зад борда..."
20
1
 
7
 
! Отговори
Диабло преди 4 години
Празен летял, празен се върнал.!.
19
2
 
25
 
! Отговори
Илиев преди 4 години
Обикновени лайняри,живеят като богове на земята.
18
2
 
7
 
! Отговори
хехе преди 4 години
Тя Грета тунберг като волен сидеров и яне янев и каракачанов на младини ве - вдига шум и лае по актуални теми докат лапне кокала нахрани ли се се измята
17
1
 
5
 
! Отговори
Зелена жендр0па преди 4 години
Брюксел е Бесен, Лондон плащайте - 40 милиарда Ви искаме от 3 години вече, бецален!
16
1
 
19
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ЕТО ВИ Я ИСТИНАТА!!!ПЛАТИЛИ СА ЗА ОБИКНОВЕН БИЛЕТ А СА ЛЕТЕЛИ САМИ КАТО , ЧЕ СА НЕ ПЪРВА КЛАСА А УЛТРА ПЪРВА КЛАСА!!!ВСИЧКО ИМ Е ПЪРВЕНЮЩИНА И ФАЛШ !!
15
0
 
4
 
! Отговори
Эврапэйскый Союз преди 4 години
Грета Тунберг поема на Кръстоносен Поход - вече има й Флота зад гърба си, ще нападне Острова!
14
1
 
3
 
! Отговори
лу да та грета преди 4 години
Грета съм, Обявявам Война на Велика Британия от Яхтата си в Атлантика!
13
0
 
5
 
! Отговори
преди 4 години
Кво странно има в това?Някой в авиокомпанията е решил да направи реклама на гърба на принца, сменили самполета, че да излиза по-добре на снимките, ама е проспал, че в наши дни тия глупости се разчуват.Нито е първото кретенско маркетингово решение, нито ще е последното...
12
0
 
13
 
! Отговори
Зелен ЕвроЖендрВеган преди 4 години
Екологичните са за Плебса, дето плаща Въглеродните Данъци и Глоби!
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БСП няма ли да направи парламентарно питане - КОЙ разреши тези разходи?
10
1
 
4
 
! Отговори
A преди 4 години
А един а380 презокеански колко замърсява?
9
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
наглобританец... още малко и му се вижда края. после ще бере чушки и домати от градините на баба си.
8
1
 
7
 
! Отговори
Пунт и пластика преди 4 години
Тя и баба му кара линейка през Втората Световна... Сега брат му контраразузнавач? Как ще си ти контраразузнавач като контраразузнаването е създадено да ти докладва? Сам на себе си ли ще докладваш? Или на баба ти? И как точно ще е достоверна информацията като събиращият и получаващият са внуче и баба?Никой от МI5(отдел пети на военното разузнаване на UK или контраразузнаването), няма да допусне принц Хари да има достъп до нещо съществено. Сам призна, че има психически проблеми.
7
4
 
23
 
! Отговори
Абе, тва е принц, бе преди 4 години
Що да не лети самолета и 20 000 километра? Вие тия титли съвсем за мезе ги взехте.Всяка власт е от Бога дадена. Човекът има синя кръв. Не стига, че вече не може да коли и беси, както беше през АбсолютизЪма, когато бяхме млади, ами сега и полетите ли ще му броите?То каква е далаверата да си принц в днешно време - никаква... Един *** милиардер или мултимилионер(но над 100 000 000) живее по-добре от тоя завалия.Убиха майка му. Пратиха го в казарма. Сега работи в техния ДАНС. *** кефа...
6
5
 
25
 
! Отговори
Шопо преди 4 години
А не се хабете толкова ,бе ! Нашио футбалер от село Банкя цял правителствен Фалкон разкарва до морето за некакви селски бегове, ,,Тигре,, ,,Тигре,, де !!!
5
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е явно не е бил точно пътнически самолет! Гадни нагли фалшиви ***!