Какво трябва да знаем за мицеларната вода?

Тя се използва от много хора в днешно време
25 авг 2019 13:46, Екип на Tialoto.bg
16
Какво трябва да знаем за мицеларната вода?
Снимка: Pixabay

Днес мицеларната вода е неотменна част от козметиката на всяка жена. Въпреки нейната популярност, не винаги знаем какво представлява и как да я използваме.

 
Мицеларната вода е мек почистващ продукт, който разтваря грима и не изисква изплакване. Добър е, защото не изсушава кожата и не дразни слезните жлези, което означава, че е подходящ за всеки тип кожа, както и за премахване на грим от очите.
 
В мицеларната вода няма да намерите алкохол или сапун, не съдържа парабени, силикони и парфюми. Но производителите често добавят помощни компоненти като минерали и екстракти от цветя.
 
Как действа мицеларната вода?
 
Активният компонент на мицеларната вода - мицелите, са микроскопични съединения, които образуват повърхностно активни вещества с определена концентрация във вода.
 
Мицелите имат няколко интересни свойства:
 
- Отслабване на дразнещите компоненти на почистващите средства
 
- Дезактивиране на вредни химикали
 
- "Свързване" и отстраняване на най-малките частици мазнини
 
Защо си струва да изберете мицеларната вода?
 
Уникалността на мицеларната вода е, че тя осигурява едновременно ефективно и нежно почистване. Работата е там, че мицелите действат като магнит, привличайки частици грим и мазнини, които след това могат лесно да се почистят с тампон.
 
В този случай липидните структури на кожата не се унищожават и следователно след нанасяне на мицеларна вода върху кожата няма усещане за дискомфорт и сухота.
 
Трябва да се отбележи, че мицеларната вода действа комплексно, решавайки няколко проблема едновременно:
 
- Почистване на лицето
- Включително нежната кожа около очите
- Премахва грима
- Тонизира кожата.
 
Още за мицеларната вода и нейните свойства четете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Алхимик преди 4 години
Колкото и да обяснявах на котката си за повърхностното напрежение на водата и за ползата от сапуня и шампоана против бълхи, все още не обича да се къпе.
11
0
 
1
 
! Отговори
Химик преди 4 години
Гъбата има мицел и няма нищо общо с мицеларната вода.Структурата на сапуна във вода е мицеларна - два вида - сферична слоеста и зависи от йона на емулгатора. Философиите на един тук за нормална, тежка с деутерий и минерална...не е разбрал за какво става дума. Има твърда и мека, в зависимост от съдържанието на соли.Сапуните се получават от мастни киселини под въздействие на алкална основа. Във воден разтвор образуват мицеларна структура.Няма нищо общо с гъбите и техния мицел!
10
0
 
4
 
! Отговори
Белина&кислол преди 4 години
Познавачите си почистват лицето с чешмяна вода от Хасково и ситна шкурка(с микроскопични съединения).
9
0
 
1
 
! Отговори
Интересно преди 4 години
А вие познавачите как си почиствате лицето?
8
2
 
7
 
! Отговори
Вълк-веган преди 4 години
"мицеларната вода" - първия път като го чух, голям смях беше. Но подобни простотии е насочено към затъпяващото население съставено от жени, хора ползващи така наречените 'социални мрежи" (още едно понятие със смехотворно въздействие) и друго подобни празноглавци и празноглавки. Друга подобна простотия която наскоро чух е "веган формули с микроелементи", "Цетралекс със корсикански лимони", и още много измислици на вещите маркетмейкъри опитващи се да пробутат простотии на ***
7
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Още не мога да разбера кой неграмотен тукашен писач е счел, че когато говорим за миене, следва да цензурира думата "са.п.ун". Очаквам и "вода" да цензурират скоро. Отива им на "чистоплътността".
6
2
 
10
 
! Отговори
Gregory House, MD преди 4 години
Водата си е вода. H2O.Различаваме обикновена вода, тежка вода (с деутерий), минерална вода. Сладка вода, солена вода.Мицелът си е мицел. Гъба. Във водата се разтварят много неща.Соли, други минерали, органични вещества, алкохол, и прочие.Индианците, понеже не са виждали уиски, са викали на уискито "огнена вода".И правилно! Усикито е етилов алкохол, или етанол (C2H5OH) разтворен във ВОДА.Мицеларна вода? Какво е туй чудо?Няма такова. Имаме мицел и вода.
5
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На мен си ми дразни на очите.Никакъв смисъл няма от нея. Най-излишните пари. Най-добрата хигиена си остава измиването с мек *** и течаща вода, след което си се ползва крем за омекотяване.Да, реклами разни на бузсмислени продукти. Никой няма да тръгне да плаща за реклама на измиваща вода със ***, много ясно!
4
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще си позволя за пореден път да опровергая тази простотия!Мицелът е структура на сапуни и емулгатори във водаМицеларна вода значи сапунена вода, ама като не е познато на публиката, звучи някак си...много козметично и префърцунено. За пет лева повече.В пошлия ви сайт, може да надникне човек, който е образован, може да е специалист.Та мицеларната вода е сапунена вода.Мицел има при гъбите, но това е друг въпрос.Лошо е да се спекулира с убеденост, че другите са прости като вас.
3
1
 
14
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 4 години
"...мицелите, са микроскопични съединенияЛЛЛ"ХА ХА ХА - ТЕЗИ СЧУПИХА ***!!!МИЦЕЛ - СЪДИНЕНИЕ ХА ХА ХА ХА
2
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Платена реклама!
1
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз се мия с чешмяна вода и ми няма нищо!