Полицията откри отшелници в Холандия, чакали края на света

Шестима младежи и мъж живеели на зеленчуци и козе мляко 9 г.
16 окт 2019 07:21,
18
Полицията откри отшелници в Холандия, чакали края на света
Снимка: Pixabay

Холандската полиция откри мъж, живеещ с шестима младежи в изолирана ферма в очакване на края на света. Групата не била излизала от поне девет години от стопанството в северната холандска провинция Дренте.

Отшелниците били открити, след като в неделя напълно объркан мъж на около 25 години се добрал до кафене и казал, че е избягал.

При обиска на фермата, която била оградена отвсякъде от висок дувар, полицаите открили стълба, водеща към мазе, в което възрастен мъж и шестима младежи на възраст между 16 и 25 г. живеели в очакване да настъпи краят на света.

Съседите разказали, че са виждали само възрастния мъж, но смятали, че той живее сам. Засега не е известно дали младежите са родни деца на собственика, нито каква е съдбата на неговата съпруга.

Барманът в кафенето Крис Вестербек казва пред белгийския вестник “Хет Нюзблат”, че избягалият младеж му е споделил, че не излизал от 9 години и че имал по-малък брат и сестри, живеещи във фермата, от която избягал.

По-младите отшелници видимо не са имали никакъв контакт с външния свят и дори не знаели, че извън оградата има други хора. Те се изхранвали от зеленчуковата градина и имали коза в двора.

Възрастният мъж е 58-годишен, но отказва да разговаря с полицията и да сътрудничи на следствието, пишат белгийски медии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
8
 
! Отговори
Дедо преди 4 години
Поздрави от Холандия. Статия менте. Това практически е невъзможно да се случи в тази страна.
7
1
 
4
 
! Отговори
Сатира преди 4 години
Холандски филм на ужасите.
6
2
 
11
 
! Отговори
Екшънмен преди 4 години
Че защо го чакат в Холандия??? Да бяха дошли у нас - вече щяха да са го видели...
5
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А кoзичкaта запознала ли се е със старите турски обичаи
4
0
 
8
 
! Отговори
Дувар преди 4 години
Добре че в бг няма холандска полиция да отиде в някое родопско село или в северозапада.
3
4
 
17
 
! Отговори
Striker преди 4 години
Явно драскачът е от дълбоката провинция...отново. На български, Льольо, се пише СТЕНА, дувар се казва по селата, от които очевидно е дошло и образованието ти. Нищо лично, Николайчо, просто си намери работа, за която имаш нужната квалификация. Примерно нещо на село. И без това няма кой да работи там, понежв всички сте на София:)
2
3
 
5
 
! Отговори
До 5 преди 4 години
Офф, моля те затваряй се и ти в някое мазе да не плащаш мизерните си данъци и повече не излизай. На никой не си притрябвал със смехотворните си данъци.
1
4
 
18
 
! Отговори
Тръба преди 4 години
Свободни сме да бачкаме и снасяме данъци - демокрация. Иначе е забранено да не го правим - идват едни дебели чичковци с еднакви сини дрехи и ти правят главата мека.