Най-женското село: В Меисце Оджанские все още чакат мъжко бебе!

От 10 години в селото не се е раждало момче
22 окт 2019 20:00,
14

В младежката противопожарна бригада в полското село Меисце Оджанские няма нито едно момче.

За Дженифър Вичорек обаче това е още по-добре.

"Защото те много крещят и са по-бавни. При тях винаги нещата траят много дълго", казва младата огнеборка.

"Момичетата просто са по-вежливи и внимават повече, слушат какво им се казва", обяснява Малвина пред DW.

Деветте девойки тренират неуморно и се обучават да дават първа помощ.

Още по темата

В това, че те са само момичета няма никаква случайност. В селото момчета не са се раждали от почти 10 г.

Заради това в селото получават съвети от цяла Полша за това как да се заченат момчета. Някои семейства обаче вече имат по 2-3 момичета и нямат желание да опитват да заченат още една рожба, пък била тя и мъжка.

За окръжния гинеколог Йержи Зигмунд въпросът как може да се повлияе на пола на бебето е вече изтъркан. Той е обаче категоричен, че за нито един от триковете няма научно доказателство.

За местната католическа църква преобладаващо женското население се превръща в проблем. Но пък местния свещеник не пропуска да отправи молитва към Бог.

А ако молитвите помогнат и в селото се роди момче дори и кметството ще отпразнува това знаменателно събитие.

Според гинеколога Йержи Зигмунд няма нищо страшно в това, че в Меисце Оджанские се раждат само момичета. Дори напротив, казва той - момичетата ще привлекат момчета от другите села и всичко ще си дойде на мястото. Както се случва по целия свят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
5
 
! Отговори
1.8Т големия мотор преди 4 години
Аз като мъж се чувствам накърнен, обиден. Предлагам да създадем една мъжка организация с мото "Не на тормоза върху мъжете". Нека всички мъже заедно да напишем #накърнен.
10
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е, сега нали има евроатланто ценности и всеки може сам да определя пола си? Питахте ли, преди да пишете, всички дали се определят като "жени"? Да няма после изненади и съдебни процеси?А и какво толкова се оплакват - има над 33 пола. Избират си и готово!
9
1
 
2
 
! Отговори
MGTOW преди 4 години
При тея ако се запали нещо всичките са изгоряли.
8
1
 
3
 
! Отговори
Дзъ преди 4 години
Разбирам да е в Индия - да се тръшкат и да са ги избили с камъни, а то в Европа... свят голям. И друго не е ясно в това селце за 10 години има ли 10 раждания за да се вдига толкова шум?
7
1
 
4
 
! Отговори
Ен Джи Оу преди 4 години
Сичките детета русоляви и синеоки. Срамота! Веднага едно изпечено, едно със заспал поглед и момиче с чаршаф на главата задължително! С последствие и транс джендърчета, но засега това ще ни задоволи.
6
3
 
1
 
! Отговори
kireza преди 4 години
Има начин но нали почнаха да се братят с краварите,станаха и като тях глупави!!!В сюблюмният момент полякините стискат зъби от яд че не пускат араби и мангафаровци в Полша,че отхапват чурките и затова се раждат само момиченца....и са прави бе джанъм,хиляди пъти са прави....
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази новина вече я писахте. Нищо странно в това няма. Какво очаквате да се роди в едно село от баби и дядовци.
4
4
 
4
 
! Отговори
София преди 4 години
Голям праз, че няма момчета! Много са си добре даже!
3
4
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Защото те много крещят и са по-бавни. При тях винаги нещата траят много дълго", казва младата огнеборка."Момичетата просто са по-вежливи и внимават повече, слушат какво им се казва", обяснява Малвина пред DW.===Представете си какъв вой до небесата ще настъпи, ако мъже говорят по подобен начин за жените. То ще са приказки за сексизъм, то ще е чудо. Но когато жени говорят по подобен начин за мъжете, всичко е ОК, нали?
2
10
 
15
 
! Отговори
200 грама шпек преди 4 години
Сичкуту бежанец от Германия да оди у туй селу , ва.
1
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да дойдат да им напраим по едно момче бре. Имам 3 момчета сега заплодих жената за женско но на видеозона па се види мажко. Докторете викат женати ако иска женско требе да проба с друг твоите как ги казаа громозоме ли хромозоме ли са били са мъжки и нема да имам женско. Ше ги опрашим сите беплатно с мажки рожби.