Фотографски проект "На светло" в защита на кърмещите майки

Шестима фотографи и над 50 майки с техни фотосесии
13 ное 2019 14:30, Анисия Иванова
39
Фотографски проект "На светло" в защита на кърмещите майки
Снимка: Bulgaria ON AIR

Фотографският проект "На светло" има за цел да напомни на хората, че една майка е майка навсякъде. В основата му стои факта, че много майки се срамуват да кърмят навън.

Шестима фотографи и над 50 участнички създават фотосесии на ключови точки в София и целят да популяризират и подкрепят кърменето на обществени места.

"Решихме да повторим този проект, защото е важно постоянно да има гласност и хората да обръщат внимание на тези елементи на майчинството - те не са срамни. Повече майки трябва да намират кураж. Мислим си, че чрез нашия проект това се получава", сподели фотографът Калина Серафимова в "България сутрин".

Фотографът Ренита Костадинова обясни пред Bulgaria ON AIR, че за съжаление кърменето навън все още е табу и доста хора подхождат негативно към него. Според нея това е нещо, което не трябва да притеснява, когото и да е било.

По думите на майка, участвала в проекта, фокусът е детето, а не какво ще кажат останалите за нея.

Фотографите отбелязаха, че все повече жени са имали желание да се включат в "На светло", а от друга страна и хората са започнали да го приемат по-добре.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нещата тук са ясни. За нормалните българи няма проблем с това кърмене, но за хората с мюсюлмански разбирания това е безнравственоНе е нужно и не е необходимо човек да е мюсюлманин/ка или да има арабски виждания, че да не е съгласен/на и да не подкрепя кърменето на живо и на публични места , както и показването на женска плът на публично място. Общо взето , вие, макар и да сте българи, не принадлежите даже и към Християнската Вяра. Снимките доказват,че нагло кърмите и ци.цорите пред църкви.
35
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
АнонименНе виждам нищо срамно в кърменето на публично място с едно изключение - ако наблизо има такива извратени типове, като някой тук пишещ, който има извратена представа за жените и за кърменето. Тогава по-далеч от извратеняка.Извратеняци няма, но извратените сте точно вие, НАГЛИ, БЕЗСРАМНИ перверзни ку.р.вички., страдащи от ексхибиционизъм. Споко, ни ние, " извратеняците", някой ром- ***.н.го ще ви излекува. Вие сте плодовити, няма да е зле и да заченете на живо от такива.
34
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нещата тук са ясни. За нормалните българи няма проблем с това кърмене, но за хората с мюсюлмански разбирания това е безнравствено. С други думи пита се в задачката ние мюсюлманска държава ли сме или не и кой се опитва да налага мюсюлманския морал сред българите.
33
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не виждам нищо срамно в кърменето на публично място с едно изключение - ако наблизо има такива извратени типове, като някой тук пишещ, който има извратена представа за жените и за кърменето. Тогава по-далеч от извратеняка.
32
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
сега се опитват да ни внушат, че кърменето било срамно. Е, не е.Добре, де, според теб и според тия не е било срамно. Тогава защо не кърмите пред погледа на изпотени и разгорещени араби? Какво лошо има в това да им пуснете, все пак нали сте жени и майки? А Защо не кърмите в ци.га.нската махала?
31
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 31Хора с фалшив морал, чиито майки са ги кърмели по градинките, сега се опитват да ни внушат, че кърменето било срамно. Е, не е.Само дето умишлено си забравила да поставиш след думата " кърменето" следната дума - публично/ на вън или на живо. След тази поправка тогава се рабзира от какво толкова си се възмутила от здравомислещите.
30
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 31Хора с фалшив морал, чиито майки са ги кърмели по градинките, сега се опитват да ни внушат, че кърменето било срамно. Е, не е.Не знам за майките на коментиращите, но явно твоята майка те е кърмила по градинките.. а преди това в градинката те е заченала на " живо".
29
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хора с фалшив морал, чиито майки са ги кърмели по градинките, сега се опитват да ни внушат, че кърменето било срамно. Е, не е.
28
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия тъ.пач.ки са безсрамни ***.нца - тия тъ.пана.рки имат наглостта да си показват ци.ци.те и да кърмят пред Президентството ( Държавна институция), както и пред църкви (в клипа има как една си показва ци.цата и кърми пред Ротондата). Тия па.чаври не само са за порицание и презрение, но и са за съд! Пожелавам им някой небял и от малцинствата да им налитне и да ги ...накърми ....публично!
27
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До КакаНе всички жени, които са от провинцията , и които живеят в София, се държат по този грозен и селяндурски начин. Такова поведение имат жени, които са както от София, така и от провинцията. Поведение на селяндурки.
26
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не познавам човек, който да е против кърменето на обществено място. Има ли има такива?!Ти и приятелката ти. Ще е хубаво, ако показвате публично на хората как се прави дете.
25
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не познавам човек, който да е против кърменето на обществено място. Наистина ли има такива?!
24
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е, как българките да искат да раждат деца, когато има такива комплексари, които твърдят, че кърменето било срамно?Ако българските мъже са комплексари ( според теб, макар, че НЕ всички мъже са комплексари ), то тогава можем ли да кажем, че и българките са комплексарки? Ако ЧАСТ от българките са ЗА публичното кърмене, явно са "ЗА"да бъдат публично оно.ждани ( тези, които ще ги оплождат няма да са бели мъже и българи(щото са " комплексари"), а ще са мъже от малцинствата - за ваша наслада)?
23
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е, как българките да искат да раждат деца, когато има такива комплексари, които твърдят, че кърменето било срамно?
22
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен... фактът, че българките спряха да раждат деца...колко естествено е детето да бъде накърмено, особено мъжете с долно подсъзнание.Повечето от българките НЕ искат да раждат деца. Ако забременят - повечето избират да направят аборт, отколкото да родят. Ако българките благоволят да родят, то ще родят само 1 дете, за втори или трето надали ще искат да родят. Не само мъже ( те нямат мръ.сни мисли) , но има и жени, които са против публичното кърмене. И тези жени ли имат мръ.сни мисли?
21
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не виждам проблем в кърменето. Жените, на които им се налага да го правят на обществени места го правят дискретно и ако специално не надзърташ, нищо няма да видиш.
20
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Проблемът може би идва от фактът, че българките спряха да раждат деца и вече не осъзнават колко естествено е детето да бъде накърмено, особено мъжете с долно подсъзнание.
19
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За 70% от българите няма никакъв проблем с това кърмене и се чудят защо е тази врява. На 20% им е все тая, но има едни 10%, които незнайно защо считат това кърмене за срамно и вдигат врява до бога.
18
8
 
9
 
! Отговори
Кака Мара преди 4 години
Обикновено децата/бебетата/ се кърмят на три часа. Толкова ли е трудно да сметне кога да го накърми и тогава да хукне по моловете. Но.. Друго си е цял ден да се тътрузиш по етажите, да пиеш кафета, да се правиш на модерна майка, а детето ти да гълта мръсния въздух. Прави ми впечатление, че тези "освободени"жени са на сто процента дошли от провинцията. Въпрос на възпитание и манталитет.Или както казваше една-сега ще им покажем на софиянците...
17
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен " но сега се появиха джендърите, за които това е срамно, а скоро ще обявят за срамен и бракът между мъжа и жената "Джендърите определено са ЗА г.ей парадите, и разбира се , публичното ци.цорене и кърмене, както и за високия процент извънбрачни ко.пеленца. Следователно, тези които са ПРОТИВ публичното кърмене и др, НЕ означава, че те са джендъриА ако днешните българи сключваха поне граждански брак, нямаше да има много припознати извънбрачно родени българчета ( и не само).