Полански аут от дружеството на френските кинодейци

Това чака всички, които са обвинени в сексуално посегателство
19 ное 2019 17:52, Нели Христова
11
Полански аут от дружеството на френските кинодейци
Снимки: Reuters

Дружеството на френските автори, режисьори и  продуценти, обединяващо над 200 кинодейци, ще предложи идната пролет на общото си събрание да бъде изключен от редиците му режисьорът Роман Полански, предаде Франс прес, цитиран от БТА.

Още по темата

Агенцията цитира думите на председателя на дружеството Пиер Жоливе. Мярката ще бъде предприета във връзка с новите обвинения за изнасилване, отправени срещу Полански, датиращи от 1975 година.

Административният съвет на дружеството е гласувал за въвеждането на нови мерки за изключването на всеки негов член, свързани с нарушения от сексуално естество. По думите на Жоливе те във всички случаи ще засегнат Роман Полански.

Междувременно новият филм на режисьора "Офицер и шпионин" оглави френския бокс-офис 5 дни след излизането си на екран. За него са били продадени над 386 хиляди билета в 545 киносалона в страната. Лентата на Полански изпревари холивудския блокбастър "Пълно ускорение" с участието на Мат Деймън и Крисчън Бейл с 336 хиляди продадени билета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Французите в момента доказват, че наистина са се превърнали от хора свободомислещи разкрепостени и със собствено оригинално виждане по много въпроси в съвременния свят в жалки мижитурки Ужасно разочарование.Сега се влачат по акъла на хора които имат властта да им нареждат и да ги заплашват, защото сега такова е статуквото Толкова години вече разни *** не оставиха Полански на мира.И да има нещо в характера му то си има своето реално обяснение. Но хората са доказано страхливи. жалко!
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 6Да, ама като си организацийка, де си гледа смао собствения ***, е много лесно, до го изриташ сега, а после, ако го оневинят, да се извиниш и да го приемеш, като даже и някаква клиширана реч дръпнеш, а ако той откаже да се върне дребнав и злопаметен го изкарваш. Ако го осъдят, яко се перчиш, как си направил правилното нешо, въпреки, че било трудно.
8
3
 
7
 
! Отговори
Victimized преди 4 години
Важното е, че неговите братя по извратения в Холивуд правят подписка да бъде допуснат обратно в САЩ, лично Мерил Стрийп, дето иначе много защитава жените срещу лошите мъже, лично от трибуната на Оскарите призова за това.Елита е непрекосновен, днес биографката на кралското семейство обяви, че да спазариш малолетна да прави секс с теб не било педофилия, по повод скандала с Принц Андрю, за който по между другото тука никой нищо не пише.....
7
7
 
6
 
! Отговори
Ново Обвинен преди 4 години
Какви НОВИ обвинения? Този е доказан изнасилвач на 13 годишно момиче в САЩ, още преди 75-та, осъден, вкаран в затвора и избягал от там, както и от щатите! Ако се върне в САЩ, вероятно ще бъде вкаран в затвора! Сетили са се френските кинодейци - до скоро му правеха четки и поклони!
6
1
 
11
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
Свежо!!!!..-Некаква декларация от ФРЕНСКИТЕ..там..прочетохте....И това на фона на..както се изразява Лорд Блак Адер:..-"Французина би си легнал и с мивката,стига да си сложи пола"....След ....наистина добрата серия с Ален Делон и сериите на Луи дьо Финес,френското кино изпадна В КОЛАПС!Съжалявам,но може ли некой да посочи нещо ЗНАЧИМО,произведено от "СледАленделоновсокото " френско кино?..не мога да си обясня тая реакция освен с подозрението,че са "обърнали резбата"..въпросните франчуля
5
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
нали съда доказва кой е виновен и кой не? Нали първо съда трябва да се произнесе? Според мен, този Жоливе трябва да бъде подведен под съдебна отговорност за това че потъпква конституцията.
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До руснакАбе я си виж какви неща има и по твоята телевизия, па тогава ми говори ... навсякъде, шоубизнеса е от разни рчалнати.
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вярно няма лоша реклама
2
2
 
13
 
! Отговори
rusnak преди 4 години
Само на мен ли ми се струва че западняците са необратимо психично болни?
1
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Представете си тоя на снимката - изнасилва. Жертвата случайно кихнала и го залепила на стената. Аре стига глупости...